NYTT FRÅN STYRELSEN 

Styrelsearbete

Nu har vi som styrelse arbetat tillsammans sedan i augusti och vi tycker att vi börjar hitta formen för hur vi ska arbeta tillsammans. Vi har valt att dela in oss i olika grupper för att få bättre arbetsflöden och en tydlig struktur för vem/vilka som ansvarar för vilka frågor. Vi hoppas att detta även kan underlätta för er och verksamhetens personal om det uppstår frågor eller funderingar. Nedan finner ni vilka personer som ansvarar för vilka frågor från styrelsens håll.

 

 

Covid -19

Corona har som sagt funnits med oss ett tag nu och vi har lärt oss att det är något som vi måste leva med ett tag framöver. Vi tackar personal och er som vårdnadshavare för allas goda samarbete i tider som dessa. Verksamheten har, trots allt, flutit på, vilket har gynnat våra barn och elever och det är vi mycket tacksamma för. Styrelsen fortsätter att ha nära dialog med verksamheten, kommunen och regionen för att hantera rådande situation på bästa möjliga sätt. Vi uppmanar alla att fortsätta ha tålamod och hålla er uppdaterade och följa de råd och restriktioner som gäller.

Om ni känner er osäkra på vad som gäller eller undrar över något, kontakta någon som jobbar på förskolan/skolan eller Lena Toftgård (lena.toftgard@tofthaga.se), så försöker vi svara så gott vi kan.

 

Arbetsdag lördagen den 2021.04.24 

Stort tack till alla som kom på höstens arbetsdag och alla som engagerar sig i arbetsgrupperna. Vi är oerhört nöjda med allt som vi har hunnit med och allt det engagemanget som finns hos er som medlemmar och vårdnadshavare! Våra byggnader börjar som sagt bli till åren och vi i styrelsen arbetar med att ta fram en underhållsplan. Inför arbetsdagen den 24 april kommer vi att komma med mer information kring vad vi planerar göra och vad vi behöver för kompetens och redskap/material. Arbetsgrupperna fungerar jättebra som komplement till arbetsdagen. 

Har du missat att skriva upp dig? Ingen fara, kontakta Mathias Lundquist

(mathias.lundquist@tofthaga.se) så hjälper han dig. Att stå med på en lista för en arbetsgrupp innebär inte att du automatiskt blir inbokad på arbeten, utan enbart att du får information om när något behöver göras och då har du möjlighet att meddela om du har möjlighet att hjälpa till eller inte.

Tillsammans skapar vi förutsättningarna för att så mycket pengar som möjligt används till skolverksamheten i stället för till exempel underhåll av byggnaden. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något! Vi hoppas att ni är ni lika taggade som vi på nästa stora arbetsdag den 24 april, varmt välkomna!

 

Medlemskap

Våra barns förskola och skola bedrivs via en ekonomisk förening. Du missar väl inte chansen att vara med att påverka ditt/dina barns skolmiljö som medlem? Medlemskapet kräver en aktiv ansökan från dig som vårdnadshavare. Är du osäker på om du är medlem eller nyfiken på vad det innebär att vara medlem? Kontakta Charlotte Dahlqvist (charlotte.dahlqvist@tofthaga.se).  

 

Uppdaterad information kring arbetsinsats som jourföräldrar

Kika gärna i er inkorg efter uppdaterad information kring din insats som jourförälder. I förrådet sitter även en whiteboardtavla där vi kan kommunicera med er kring specifika uppgifter som behöver lösas. Har du frågor eller funderingar får du gärna kontakta Anna Järnhammer (anna.jarnhammer@tofthaga.se) för mer information.

 

Stiftelsebidrag från Norhedsstiftelsen för att förbättra skolans utemiljö

I höstas fick vi glädjande besked om att vi tilldelats ca 100 tkr för att förbättra skolans utemiljö vilket både vi från styrelsen och verksamheten gläds mycket åt. En arbetsgrupp med elever, personal och deltagare från styrelsen, arbetar nu för att ta fram ett förslag på hur pengarna ska användas. 

Vad fokuserar styrelsen på just nu?

Utöver arbetsuppgifter kopplat till den dagliga verksamheten kikar vi just nu på att se över föreningens mål och vision. Vi arbetar med budgetarbete och leverantörsavtal och planerar för vårens underhållsarbeten såväl invändigt som utvändigt.  

 

En härlig kväll i Kyllåsbacken 

Vi har som ambition att ordna aktiviteter ett par gånger per år för att värna om gemenskapen på Tofthaga. Först ut bli torsdagen den 4 mars, föreningen hyr Kyllåsbacken mellan 

kl. 17.30-20.00. För att vi ska kunna följa rådande restriktioner krävs en föranmälan eftersom vi inte bör vara mer än ca 100 personer i backen med hänsyn till köbildning till liften. Anmäl er här, så kan vi förbereda och skapa rätt förutsättningar för en trivsam kväll tillsammans. Om vi uppnår maxantalet skickar vi ut information om det. Varmt välkommen att anmäla er! Det finns möjlighet att hyra utrustning på plats (föreningen står för liftkort), prisuppgifter och mer information om anläggningen finner ni här. Det går även bra att grilla och umgås (pulkaåkning är av säkerhetsskäl inte tillåtet i backen) om man inte är sugen på att åka skidor.

 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen för Tofthaga förskola och skola ekonomiska förening