Tofthagaskolan söker rektor/ledare!

 

Vi vill höra från dig som är sugen på att leda vår fina skolverksamhet som har en mycket positiv utveckling, bubblar av arbetslust och där beslutsvägarna är korta på riktigt! Förutom kärnuppgiften att driva den pedagogiska verksamheten framåt kommer ditt arbete bland annat att innebära planering avseende personal, lokal och organisation. 

Det är därför viktigt att du tycker om att ta ansvar, har förmåga att se och arbeta mot önskvärd målbild samt är lyhörd för den personal och den kompetens de besitter. Vi önskar att du har flera års erfarenhet av pedagogisk verksamhet och ledarskap. Naturligtvis är det ett plus om du redan genomgått rektorsprogrammet. Ditt arbetssätt inspirerar, engagerar och uppmuntrar till delaktighet. Lite skinn på näsan och en positiv och trygg profil tror vi kan passa väl in här hos oss!

Dina arbetsuppgifter

Vi erbjuder en 100 % rektorstjänst till vår fina verksamhet på Tofthagaskolan F-6 och fritids. Som rektor på Tofthaga har du ansvar för förskoleklass, skola årskurs 1-6 samt fritidshemmet.

Dina kolleger är ett mycket ambitiöst lärarteam och dessutom finns förskolans engagerade personal och förskolechef som utgör en egen verksamhet men tillsammans möjliggör ni ett nära samarbete för att ge stöd och inspiration till varandra.

På Tofthaga finns dessutom flera drivna personer i personalstyrkan och styrelsen. Alla jobbar vi för att våra barn i verksamheterna och personalen ska trivas och utvecklas tillsammans. Hos oss pågår ett ständigt förbättringsarbete som bygger på delat ansvar och lyhördhet. Vi är mycket stolta över skolan som en viktig del av vår levande landsbygd.

Som rektor kommer du att leda verksamheten på skolan F-6 samt fritidshemmet utifrån lagstiftning, läroplaner och övriga styrdokument. Du ansvarar för verksamheternas budget, utveckling och uppföljning. Du har även arbetsmiljö- och arbetsgivaransvar. Mål för budget- och kvalitetsarbete utformas i samverkan med styrelsen. Styrelsen som huvudman är lyhörd för verksamhetens behov och fungerar som ett stöd i ditt arbete. Den pedagogiska verksamheten är i fokus i ditt arbete. Genom ett systematiskt arbete med utveckling, uppföljning och fortbildning jobbar du med att ständigt förbättra arbetsmiljö och kvalitet i skolan och på fritidshemmet. Som företrädare för skolan och fritidshemmet jobbar du aktivt för kontakten med vårdnadshavare, bygd, företag, kommun och andra skolor. Ett gott samarbete med förskolechefen som driver vår förskola ser vi som en självklarhet.

Verksamheterna och styrelsens gemensamma arbete syftar till att:

- Ge barn och elever trygghet och god självkänsla

- Ge barnen de bästa förutsättningarna för sitt lärande

 - Erbjuda sunda miljöer där barn leker och mår bra

 - Vara en attraktiv arbetsplats där personalen vill stanna kvar

- Skapa goda relationer till vårdnadshavare, bygden, företag, kommunen och andra förskolor/skolor.

 

Om anställningsvillkoren

Rektorstjänsten har tidigare inte varit en heltidstjänst men i och med att verksamheten glädjande nog växer finns behov av en utökning. Beroende på situation och om tiden medger så kan viss undervisningstid bli aktuell.

Arbetsplats

Tofthagaskolan är en fristående förskola/skola, belägen ca 7 km utanför Skillingaryd. Förskolan startade redan 1991 och skolan 1999. Sedan 2009 drivs de båda verksamheterna under samma tak av en och samma styrelse. Huvudman är Starkeborg Tofthagskolans ekonomiska förening som driver verksamheten utan vinstintressen. All verksamhet är godkänd och står under tillsyn av skolinspektionen och Vaggeryds kommun. Verksamheterna är politiskt och religiöst obundna. Våra verksamheter finns i nya lokaler från 2009, naturskönt belägna med sjö, skog, åker och äng som närmaste grannar. Ca 120 barn i åldrarna 1-12 år finns i våra verksamheter, varav ca 80 elever i skolan år F-6. På fritidshemmet är ca 40 barn inskrivna. Totalt arbetar ca 20 personer i våra verksamheter.

Adress

Sjöeryd 3

568 91 SKILLINGARYD

 

Utbildning

Meriterande

Eftergymnasial utbildning två år eller längre

 

Kompetenser

Meriterande

Pedagogiskt ledarskap

 

Kontakt

Gunnar Sandberg, Ordförande gunnar.sandberg@tofthaga.se

Lena Toftgård, Vice ordförande lena.toftgard@tofthaga.se

 

Sök jobbet senast den 17 juni 2018 via E-post till:

 gunnar.sandberg@tofthaga.se

 

 

 

*******************************************************************************************************

Vikariat som lärare år 1-6 på Tofthagaskolan 40-60%!

Tofthaga skola och förskola är en fristående pedagogisk verksamhet belägen ca 7 km öster om Skillingaryd. Förskolan startades 1991 och skolan 1999. Sedan 2009 drivs båda verksamheterna under samma tak av en lokalt förankrad ekonomisk förening med stort föräldraengagemang. Tofthaga drivs utan vinstsyfte där eventuella överskott används till att utveckla verksamheten. All verksamhet är godkänd och står under tillsyn av skolinspektionen och Vaggeryds kommun. Verksamheterna är politiskt och religiöst obundna. 

Vad kan vi erbjuda?

Våra verksamheter finns i nya lokaler från 2009, naturskönt belägna med sjö, skog, åker och äng som närmaste grannar. Ca. 110 barn i åldrarna 1-12 år finns i våra verksamheter, varav 80 elever i skolans år F-6. På fritidshemmet är ca 35 barn inskrivna. Totalt arbetar ca 20 personer i vår verksamhet. Vi jobbar tätt tillsammans med värdeorden: Trygghet – Gemenskap – Glädje.

Verksamheterna och styrelsens gemensamma arbete syftar till att:
- Ge barn och elever trygghet och god självkänsla
- Ge barnen de bästa förutsättningarna för sitt lärande
- Erbjuda sunda miljöer där barn leker och mår bra
- Vara en attraktiv arbetsplats där personalen vill stanna kvar
- Skapa goda relationer till vårdnadshavare, bygden, företag, kommunen och andra förskolor/skolor.

Skolan erbjuder dig arbete i en lugn och harmonisk miljö såväl ute som inne, små klasser och elevgrupper, närhet till huvudmannen och därmed korta beslutsvägar.

Vill du jobba hos oss under läsåret 2018/2019?

Under läsåret 2018/2019 söker vi dig som har lärarexamen och behörighet att jobba i grundskolan efter skolverkets läroplan.
Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Vi ser gärna att du är utbildad lärare och/eller att du har tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn. Vi söker dig som kan skapa situationer där elever lyckas. Ditt ledarskap bottnar sig i tron om att alla barn kan och vill utvecklas.

Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor. Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Du är initiativrik, kreativ och vill vara med och utveckla vår skola.

Arbetet förutsätter ett flexibelt förhållningssätt, problemlösningsfokus då vi är en liten organisation där alla hjälps åt och att du är bra på att skapa goda relationer med elever, föräldrar och arbetskollegor. Du kommer att jobba ihop med våra lärare och vår fritidspersonal på skolan.

Arbetsuppgifter: Undervisning i grundskolans år 1 - 6.
Kvalifikationer: Lärarexamen/Grundlärarexamen med inriktning år på F - 6, alt. år F - 3, bred ämnesbehörighet med behörighet i specialpedagogik eller yrkeserfarenhet är meriterande. Kan du även franska eller spanska kan detta bli meriterande.
Varaktighet/arbetstid: 40 - 60% visstidsanställning med ferietjänst under läsåret 2018/2019 från och med höstterminens start 2018.
Lön: Månadslön
Ansökan: Sista ansökningsdag 2018 06 03. Vi tillämpar löpande tillsättning.

Arbetsgivare och adress:
Starkeborg Tofthagaskolans ekonomiska förening
Sjöeryd 3
568 91 Skillingaryd

Vid frågor kontakta gärna:
Heleen Lever tf. Rektor, tfn 0370-721 00 eller 072 22 22 975
Lena Toftgård, Vice ordförande, e-post: lenatoftgard@hotmail.com  
Facklig kontaktperson, Jessica Jansson tfn 0370-721 00 e-post: jessica@tofthaga.se 

 

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev där du berättar om dig själv, din kompetens och dina erfarenheter inom området. Bifoga också ditt CV och gärna referenser.

Vi tar gärna emot din ansökan via e-post: heleen.lever@tofthaga.se

 

Vi undanber oss vänligt men bestämt, all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

*************************************************************************************

 

 

Timvikarie på Tofthagaskolan

Vi söker timvikarie vid behov under ordinarie personals frånvaro på förskolan, skolan eller fritids (inkl. kök och städ).

Kvalifikationer:

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och har möjlighet att arbeta med kort varsel hos oss. 
För att vara aktuell för timvikariat hos oss krävs ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret.

 

Arbetsgivare och adress:

Starkeborg Tofthagaskolans ekonomiska förening
Sjöeryd 3
568 91 Skillingaryd

Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev där du berättar om dig själv, din kompetens och dina erfarenheter inom området. Bifoga också ditt CV.

Vi tar gärna emot din ansökan via e-post: info@tofthaga.se