Nytt från skolan

Månadsbrev november

2020-11-04

 

Visst är det väl lite mysigt ändå, med hösten. Det är härligt att tända ljus och kura ihop sig i soffan och lyssna på en ljudbok – möjligtvis från vår digitala tjänst Polyglutt. Ni har väl inte glömt att ladda ner appen till er och era barn? 

Lucia – det är bara att konstatera att Covid – 19 gör att vi måste ställa in vårt traditionella Luciafirande. Vi tycker att det här känns mycket ledsamt men det är inget vi kan göra något år. Förhoppningsvis så träffas vi i kyrkan vid Lucia under nästa läsår. 

 

TEMPUS – 

  • Elever som inte går på fritids är inte inskrivna i TEMPUS och för dem skall vårdnadshavarna fortsätta att maila sin sjukanmälan till tofthaga@tofthaga.se
  • Vårdnadshavare med barn på fritids lägger in schematider i vårt digitala program TEMPUS. Vi upplever att det fungerar mycket väl och tjänsten har verkligen underlättat för oss MEN vi skulle vilja be er om att ni är tydliga när ni ändrar i ert/era barns schema. Vi vill att ni använder er av meddelandefältet (som finns precis under där ni skriver in fritidsschematiden) och skriver om schemaändringen innebär att ni kommer och hämtar eller om det innebär att ert barn skall åka buss. Det räcker med en kort kommentar såsom ”mamma X hämtar”, ”morfar x hämtar” eller ”skall åka med buss hem”  
  • Om ni lägger in ledigt i TEMPUS så vill vi även då att ni skriver i meddelandefältet om ert barn skall bli hämtad eller åka buss (ledigt i TEMPUS gäller bara för ledighet från fritids och inte ledighet från skolan). 
  • Om ni har sjukanmält ert barn i TEMPUS så behöver ni inte sjukanmäla till skolan. Vi förstår ju att om man har sjukanmält till fritids så kommer barnet även vara borta under skoldagen. Vi ansvarar för att behörig skolpersonal får reda på sjukanmälningen. 

Studiedagar - vecka 47, 17–18 november så är det studiedagar för skolan. Fritids har öppet och vi påminner om att ni lägger in schema för dessa dagar på TEMPUS. 

 

Inställd kompledighetsdag - vid läsårsstart gick vi ut med följande information: 

vecka 49, torsdag 3 december har eleverna kompledigt p.g.a. obligatorisk höst-/Luciafest. Eftersom vi tyvärr har varit tvungna att ställa i både höstfesten och Luciafirandet så blir det ingen kompensationsledig dag för våra elever. Istället kommer vi lägga vår julpysseldag lite tidigare än vi brukar, så torsdagen den 3 december blir det julpyssel och julmys. OBS – alla elever slutar klockan 13.30 den här dagen. Om ni har möjlighet så får ni gärna hämta era barn, men glöm inte meddela oss så att vi vet. 

 

Hälsning från styrelsen – styrelsen har startat arbetsgrupper som vårdnadshavare kan anmäla sig till. Syftet är att hjälpa till med praktiska saker på förskolan och skolan vilket bidrar till att vi kan lägga mer av vår budget på barnen/eleverna. Det är även en möjlighet att lära känna varandra. Tanken är att, när behovet finns, kontaktas berörd grupp för insatser. Till exempel om det behövs en grind på förskolan då kallas snickargruppen in eller om det behövs röjas gräs runt skolan, då blir det utemiljö som kallas in. 

Grupperna är enligt följande:

  • Utemiljö
  • Innemiljö
  • Städ 
  • Snickeri

För att anmäla er så skickar ni ert namn via mail till, mathias.lundquist@tofthaga.se

 

Jourföräldrar - för att se vilka föräldrar som har sin jourvecka, se schemat (bifogat i mailet). Kom ihåg att ge nyckeln till nästa på listan! 

Det är tömning och sortering av soporna i förrådet som gäller, likaså tömning av de stora papperskorgarna utanför elevernas entrédörrar och vid gungstället (svart sopsäck för bytet ligger i sopförrådet). När det gäller tömning och sortering av sopor, behöver ni som jourföräldrar inte åka iväg med det utan ni lämnar det i containrarna på Tallnäs (mellan förskolan och gympasalen). Vik gärna ihop kartongerna för att spara utrymme i containern. Förslagsvis tömmer man i slutet av veckan så att fördelningen mellan familjerna blir så jämn som möjligt. Sopa gärna fram till entréerna för att underlätta städningen inomhus. 

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!  Hälsningar Åsa Rocén med personal