Nytt från skolan

Månadsbrev oktober

2020-10-05


 

Nu är vi inne i höstmånaden oktober och alla vackra färger i naturen börjar träda fram. Vi har ju haft otroligt fint väder hitintills och vi har verkligen njutit av solen och värmen. 

 

Tack – vi vill framföra ett tack för allt som gjordes på arbetslördagen. Våra elever, och personal, var väldigt nöjda över att komma till ett nymålat lektionsrum, det var fint och städat inne på skolan och det var skönt att bli av med brädhögen som låg i vägen för leken ute på gården. Det gjorde ni bra. 

 

TEMPUS – inom fritidshemmet så har det digitala närvaro/schemaprogrammet kommit igång riktigt bra. Tack för att ni har satt er in i systemet och lagt in era scheman. 

 

Polyglutt – det är riktigt roligt att höra att eleverna pratar om vilka böcker de läser/lyssnar på genom den digitala tjänsten. Vi hoppas ni alla använder er av programmet och laddar hem böcker till era barn. Allt för att främja läsandet. 

 

Vecka 44 - är det höstlov och vi kommer att planera organisationen och personalens arbetstider utefter anmälda omsorgsbehov. Glöm inte att lägga in schema i TEMPUS.  

 

Covid 19 – vi fortsätter att följa folkmyndigheternas rekommendationer:  https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid19/verksamheter/information-till-skola-och-forskola-om-den-nya-sjukdomen-covid-19/

 

Extrakläder - vi upplever att många barn har för lite kläder på sig när de kommer till skolan och de har heller inga extrakläder. Innan skolstarten är alla barn ute och på morgonen kan det vara riktigt kallt. Tänk på kläder efter väder, speciellt när det är kallt eller regnar (eleverna behöver regnkläder och stövlar). 

Jourföräldrar - För att se vilka föräldrar som har sin jourvecka, se schemat (bifogat i mailet). Kom ihåg att ge nyckeln till nästa på listan! 

Det är tömning och sortering av soporna i förrådet som gäller, likaså tömning av de stora papperskorgarna utanför elevernas entrédörrar och vid gungstället (svart sopsäck för bytet ligger i sopförrådet). När det gäller tömning och sortering av sopor, behöver ni som jourföräldrar inte åka iväg med det utan ni lämnar det i containrarna på Tallnäs (mellan förskolan och gympasalen). Vik gärna ihop kartongerna för att spara utrymme i containern. Förslagsvis tömmer man i slutet av veckan så att fördelningen mellan familjerna blir så jämn som möjligt. Sopa gärna fram till entréerna för att underlätta städningen inomhus. 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss! 

 

Hälsningar Åsa Rocén med personal