Nytt från skolan

 Månadsbrev september 2020

2020-09-07

 

Hej!

 

Läsårsstart - nu har skolan kommit igång igen efter sommaren och vi är redan inne på tredje veckan. Läsårstarten är alltid lite spännande med nya elevgrupper och nya scheman. Det tar ett litet tag innan ”allt sätter sig” men det är charmen med att jobba och befinna sig i skolans värld.   

 

Antal - i huset finns nu 88 skolbarn från F-klass – år 6. De är fördelade med klassansvarig lärare och antal elever enligt följande: 

F-klass: Jenni Ek Andersson - 12 elever,  år 1–2: Johan Thuresson och Viktor Peterson - 23 elever,  år 3–4: Karolina Flood och Jessica Jansson – 25 elever,  år 5–6: Ingalill Jalonen – 28 elever.

 

Inget föräldramöte - årets föräldramöte har ersatts av en informationsfilm som har mailats ut till er vårdnadshavare.

 

Skolfotograferingen - blir måndagen den 28 september. På grund av Covid – 19 kommer vi endast ta enskilda foton, som sedan sätts ihop till klassfoton/katalog. Gruppfotomomentet är borttaget.  


Ingen höstfest
- på grund av Covid-19 kommer det inte bli en höstfest, men vi hoppas på att vi kan ha en vårfest i stället. 

 

Skoljoggen - genomförs fredagen den 11/9. För att anpassa enligt Covid – 19 restriktioner så delar vi i år upp eleverna. Förskoleklass – årskurs 2 har Skoljoggen klockan 10.00. Årskurs 3–6 har Skoljoggen klockan 12.00. Det är bra om eleverna har med egen vattenflaska den här dagen. 

I samband med Skoljoggen samlas en frivillig springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare, 2017-2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna 2020 går till organisationens arbete för flickors rätt. Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan swisha valfritt belopp på telefonnummer 123-9011263 så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens konto. Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på Plusgiro: 901126-3 eller Bankgiro: 901-1263.  Obs! Skolan kommer därmed inte att samla in några kontanter.

 

Avlusningsdagar - vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under helgen 11– 13 september i en ny omgång av ”avlusningsdagarna!  

Gå in på www.lusFri.nuoch www.avlusningsdagarna.seoch hämta tips.

 

Tofthagadagen - fredagen 2 oktober har vi Tofthagadagen på vår skola. Det innebär att eleverna går en långpromenad i skogen. Under promenaden finns det frågor och ett antal stationer som eleverna i årskurs 6 håller i.  Vi går i våra kompisgrupper och vi har en vuxen i varje grupp som går med. Det blir ett bra tillfälle att lära känna varandra bättre över åldersgränserna och vi gör aktiviteter kopplade till våra värdeord TRYGGHET GEMENSKAP och GLÄDJE.  

 

Eleverna behöver ha med sig matsäck för hela dagen. Vi äter vid två tillfällen så tänk en liten fika och en lunch. De ska inte ha med sig läsk eller godis. Eleverna behöver också vara klädda för en dag i skogen med rejäla skor eller stövlar och regnkläder vid behov. Några kanske behöver ett extra ombyte i väskan. Vi kommer att vara ute hela dagen och alla elever slutar som vanligt på fredagar 13.30.  Har ni frågor så maila tofthaga@tofthaga.se 

 

Studsmatta – vi önskar göra en liten efterfrågan – är det någon som har en liten studsmatta att skänka till skolan? Med mått på cirka Ø: 125 cm, H:22 cm.  Det går bra att bara lämna in på skolan till någon vuxen. 

 

Matsedel – följ gärna matsalen M1:s instagram: restaurangm1 som presenterar matsedeln för varje vecka på ett trevligt sätt eller så kan ni gå in på hemsidan: tofthaga.se och leta upp fliken matsedel. 

 

Jourföräldrar:

För att se vilka föräldrar som har sin jourvecka, se schemat (bifogat i mailet). Kom ihåg att ge nyckeln till nästa på listan!  

Det är tömning och sortering av soporna i förrådet som gäller, likaså tömning av de stora papperskorgarna utanför elevernas entrédörrar och vid gungstället (svart sopsäck för bytet ligger i sopförrådet). När det gäller tömning och sortering av sopor, behöver ni som jourföräldrar inte åka iväg med det utan ni lämnar det i containrarna på Tallnäs (mellan förskolan och gympasalen). Vik gärna ihop kartongerna för att spara utrymme i containern.

Förslagsvis tömmer man i slutet av veckan så att fördelningen mellan familjerna blir så jämn som möjligt.

Sopa gärna fram till entréerna för att underlätta städningen inomhus.

 

När ni har vägarna ”förbi” på kvällen eller helgen – titta gärna till skolan och förskolan med dess utegårdar, då det är mycket folk som på olika sätt rör sig i vårt område sommartid!         

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

 

                                Hälsningar Åsa Rocén med personal

 

Nytt från styrelsen:

Styrelsen kommer att maila ut information gällande arbetslördagen och styrelsemötet som är lördagen den 26 september. 

 

Styrelsen Tofthagaskolan