Nytt från skolan

Månadsbrev juni 2019

2019-05-28

Hej!

 

Imorgon får skolan besök av 32 Tjernobylbarn  med ledare. Detta har blivit en trevlig tradition. Våra gästande barn ska dela in sig i grupper och ansluta till skolans olika kompisgrupper. Tillsammans går man en rundvandring i vår skola och därefter en bana med olika aktiviteter och frågor. Förmiddagsfika och lunch avnjuts och det blir också tid för umgänge och fria aktiviteter innan det är dags för återresa till lägergården.
Tack ni som skänkt saker till barnen som ledarna får med sig att fördela.
OBS! Alla elever slutar kl. 13.30 denna dag. Vi vill att alla barn har med sig en vattenflaska inför morgondagens aktiviteter!

Fritidshemmets dag firades med drop-in. Det var många som kom, fikade tillsammans med barnen och tog del av fritidshemmets verksamheten.

Alla skolans elever, F-6, åker på skolresa till Kleva gruva i Holsbybrunn onsdagen den 5 juni. Vi har skickat ut särskild information om detta.

Vi påminner att förskola och fritids har stängt heldag måndagen den 17 juni på grund av planeringsdag.

Fredagen den 16 augusti (vecka 33) kommer fritids att hålla stängt heldag på grund av studie-/planeringsdag. OBS! Förskolan har öppet den här dagen.

 

På avslutningsdagen, onsdagen den 12 juni, kommer alla elever att sluta kl. 13.30.


Hjärtligt välkomna till skolans sommaravslutning i Tofteryds kyrka onsdagen den 12 juni kl. 18.00. Efteråt blir det sedvanligt tårtkalas på Tofthagaskolan. Kan du baka eller köpa? Med tanken på allergier får tårtorna inte innehålla nötter/jordnötter. Vi är fortfarande i behov av fler tårtor. Anmäl dig via mail (tofthaga@tofthaga.se). Föräldrarna i årskurs 3-4 ansvarar för sommar­avslutningen.  Tänk på att ta med eget kaffe, saft, muggar, tallrikar och skedar (med tanke på miljön).


Planeringen och organisationen inför sommaren är nu klar och fritids håller öppet fram till och med vecka 27 för de som anmält behov. Verksamheterna stänger vecka 28-31 och öppnar sen måndagen den 5 augusti.

 

Vi uppmanar alla föräldrar att kolla om det finns kvarglömda kläder, skor, m.m. i kapprummen. Vi ber er också att tömma hyllorna i kapprummen innan ert barn går på sommarlov. Vi kommer att städa alla kapprum på sommarlovet och lämna alla kvarglömda kläder/skor till klädinsamlingen.

 

När ni har vägarna ”förbi” på kvällen eller helgen – titta gärna till skolan och förskolan med dess utegårdar, då det är mycket folk som på olika sätt rör sig i vårt område vår och sommartid!         

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

Hälsningar Åsa Rocén med personal

 

 

Info från styrelsen:

 

 

Rekrytering av personal håller på att ske både i skolan och förskolans verksamhet.
Beslut har tagits att bygga ut skolan om finansiering kan lösas med banken, möte med banken är bokat. Flera barn vill komma in på både förskola och skola de kommande terminerna. För att de ska få plats behöver lokaler vara färdiga till vårterminen startar år 2020.
Vi har redan fått bygglov och arbetet ska förhoppningsvis starta när skolan slutat nu i vår.
Skulle du vilja vara med och bidra med ideella arbetstimmar under bygget är det mer än välkommet! Alla timmar är värdefulla för att hålla nere kostnaderna. Mer info kommer om ett par veckor!


Är du intresserad av att sitta med i styrelsen?
Kontakta då någon utav oss!

 


Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 


/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist