Nytt från skolan

Sommarbrev juni 2020

2020-06-10

Hej!

 

Tack till er alla - det här läsåret har inte riktigt varit sig likt på grund av Corona men tack vare duktig personal, fina elever och bra kontakt med er vårdnadshavare så har det ändå varit ytterligare ett mycket bra läsår på Tofthagaskolan. Vi är stolta över vår verksamhet och i ser fram emot ett nytt läsår med nya möjligheter!

Imorgon onsdag – imorgon 10/6 slutar alla elever klockan 13.30

Skolavslutning - på torsdag 11/6 har vi vår skolavslutning (enbart för våra elever och vår personal) mellan klockan 08.30 – 10.30. Skolskjuts som vanligt på morgonen och även skolskjuts hem, men vi uppmuntrar att ni hämtar era barn om ni har möjlighet (glöm inte meddela oss på
tofthaga@tofthaga.se om ni hämtar).

 

Planeringsdag - vi påminner om att fritids och förskolan stänger heldag måndagen den 17 juni på grund av planeringsdag.

Kvarglömda kläder - vi uppmanar alla föräldrar att kolla av om det finns kvarglömda kläder och skor. Vi har samlat ihop allt kvarglömt i backar som står på kökssoffan i korridoren vid fritids. Det som inte hämtas kommer att skänkas bort vecka 28.

Töm kapprum - Vi uppmanar även till att ni tömmer hyllor och lådor i kapprummen så att vi kan genomföra vår storstädning.

Terminsstart - Höstterminen börjar torsdagen den 20 augusti och denna dag slutar alla elever kl. 13.30. Titta på skolans hemsida under vecka 33/34 för att ta del av skolskjutsinformation.

Kalendariet - vi kommer att maila ut kalendariet för 2020–2021 inom kort, samt lägga det på hemsidan.

Föräldramöte - vi kan i nuläget inte säga om vi kommer att lägga ett föräldramöte, så som vi brukar, innan skolstart. Vi avvaktar vad rekommendationerna säger och så återkommer vi till er under vecka 33.

Sommarstängt - Förskola och fritids håller stängt i sommar under veckorna 28, 29, 30 och 31.

Fritids planeringsdag - måndagen den 17 augusti kommer fritids att hålla stängt på grund av studie-/planeringsdag.

 

När ni har vägarna ”förbi” på kvällen eller helgen – titta gärna till skolan och förskolan med dess utegårdar, då det är mycket folk som på olika sätt rör sig i vårt område vår och sommartid!         

 

Sommarhälsning från rektor.

Det känns tråkigt att inte kunna få träffa er i kyrkan på avslutningen men jag tar chansen att skriva en hälsning till er i detta sommarbrev. Jag får ofta frågan från eleverna om vad jag egentligen gör när jag jobbar som rektor. Det finns inte något helt enkelt svar på den frågan, för att vara rektor på Tofthagaskolan innebär att man är en del av allt och att man gör så många olika saker. Naturligtvis är mitt huvudansvar att styra och organisera skolan på bästa sätt för att ta alla elever mot målen men i detta arbete så hamnar jag ibland i att sy korsstygn, servera mat, undervisa i måttenheter, visa hur man sitter jägarställning, tillverka änglar med mera och jag tycker att det är helt underbart. Att vara ute i verksamheten berikar och det ger en möjlighet att lära känna eleverna och det är då man även kan få så underbara kommentarer som:

”fröken rektor – tror du på tomten?”

”var sover du när du har jobbat färdigt på ditt kontor?”

”kan en rektor åka karusell?

Jag vill önska er alla en underbar, varm, skön och avkopplande sommar och så ses vi i augusti igen.

Åsa Rocén