Nytt från skolan

Månadsbrev juni 2018

2018-05-31

Hej alla föräldrar!

Igår hade skolan besök av 32 Tjernobylbarn  med ledare. Detta har blivit en trevlig tradition. Våra gästande barn delade in sig i grupper och anslöt till skolans olika kompisgrupper. Tillsammans gick man en rundvandring i vår skola och därefter en bana med olika aktiviteter och frågor.
Förmiddagsfika (Carolina bakade jättegoda kanelbullar!) och lunch avnjöts och det blev också tid för umgänge och fria aktiviteter innan det var dags för återresa till lägergården.
Tack ni som skänkt saker till barnen och som ledarna fick med sig att fördela.
Vi har fått inbjudan till avslutningsfest på Långserums lägergård tisdagen den 5 juni kl. 18.00 och alla är välkomna!

Fritidshemmets dag firades med musikalen ”låtbåten” som fritids har tränat på under hela läsåret. Barnen levererade sångerna jättebra och de firade lite extra med glass.

Skolresan var lyckad! Vi åkte till Upptech i Jönköping där eleverna fick testa programmering. Sen åkte vi till stadsparken där Carolina väntade på oss med en jättegod pastasallad. Efteråt fick eleverna köpa glass.

I förra månadsbrevet skrev Anna Stråth om hur mycket försäljningen av NewBody har bidragit till elevkassan. En del har undrat vad vi har gjort för pengarna. Tanken med elevkassan är att de pengarna ska gå till saker som gynnar eleverna och barnen på skolan och förskolan. Under årens lopp har pengarna använts bland annat till studieresor, uteleksaker, biblioteksböcker, bussresor (t.ex. på förskolans dag, skolresor). Vi är jättetacksamma för alla som har bidragit till elevkassan under årens lopp. Liknande initiativ är välkomna i framtiden så att vi kan fortsätta ge barnen och eleverna möjligheter till extra upplevelser.

Vi påminner att förskola och fritids stänger kl.  12.00 måndagen den 18 juni på grund av halv planeringsdag.
Fredagen den 17 augusti (vecka 33) kommer fritids och förskolan att hålla stängt heldag på grund av studie-/planeringsdag.

Hjärtligt välkomna till skolans sommaravslutning i Tofteryds kyrka onsdagen den 13 juni kl. 18.00. Efteråt blir det sedvanligt tårtkalas på Tofthagaskolan. Kan du baka eller köpa? Med tanken på allergier får tårtorna inte innehålla nötter/jordnötter. Vi är fortfarande i behov av fler tårtor. Anmäl dig via mail (tofthaga@tofthaga.se). Föräldrarna i årskurs 3-4 ansvarar för sommar­avslutningen.  Tänk på att ta med eget kaffe, saft, muggar, tallrikar och skedar (med tanke på miljön).

Planeringen och organisationen inför sommaren är nu klar och fritids håller öppet fram till och med vecka 27 för de som anmält behov. Verksamheterna stänger vecka 28-31 och öppnar sen måndagen den 6 augusti.

Vi uppmanar alla föräldrar att kolla om det finns kvarglömda kläder, skor, m.m. i kapprummen. Vi ber er också att tömma hyllorna i kapprummen innan ert barn går på sommarlov. Vi kommer att städa alla kapprum på sommarlovet och lämna alla kvarglömda kläder/skor till klädinsamlingen.

När ni har vägarna ”förbi” på kvällen eller helgen – titta gärna till skolan och förskolan med dess utegårdar, då det är mycket folk som på olika sätt rör sig i vårt område vår och sommartid!         

 

Hälsningar personalen på Tofthagaskolan

 

 

Info från styrelsen:

I vintras fick alla vårdnadshavare, eleverna i år 5 samt lärarna svara på skolinspektionens enkät igen. Resultaten av Skolenkäten har nu lagts ut på www.skolinspektionen.se, där kan den som vill ladda ner alla skolors resultat, både kommunala och fristående skolor. Vi har tittat en del på Tofthagaskolans resultat och kan glädjande se att vi ligger över snittet för riket på många punkter. Resultatet av elevenkäten kan vi tyvärr inte se då det är för få elever för att skolinspektionen ska visa deras resultat. Frågorna handlade om många olika saker, t ex om eleverna får stimulans i skolan, hur studieron är, hur skolan jobbar med trygghet och att förhindra kränkningar, elevhälsan mm. 

Både förskoleklassens och grundskolans (årskurs 1-6) vårdnadshavare svarade på två sammanfattande frågor (skala 1-10), där resultaten såg ut såhär:

"Jag är nöjd med mitt barns skola som helhet"
Tofthaga F: 9,5
Tofthaga 1-6: 9,2
Kommunen: 6,8
Riket: 7,5 

"Jag skulle rekommendera mitt barns skola"
Tofthaga F: 9,7
Tofthaga 1-6: 9,2
Kommunen: 6,5
Riket: 7,5 

Detta är verkligen ett fantastiskt bra resultat som vi i styrelsen framför allt tror beror på den kompetenta och engagerade personalgruppen vi har på skolan. Tack för det otroliga arbetet ni gör med Tofthagaeleverna varje dag!

/Styrelsen