Nytt från skolan

Månadsbrev maj 2019

2019-04-30

Hej alla föräldrar!

 

Vi vill tillsammans med styrelsen framföra vårt TACK till alla som på olika sätt var engagerade på arbetslördagen. Vi är glada över engagemanget och det gynnar barnen att miljön förbättras och ses över ute och inne!

Fredagen den 16 augusti kommer fritids att hålla stängt på grund av studie-/planeringsdag.
OBS! Förskolan har öppet som vanligt.


Förskola och fritids håller stängt i sommar under veckorna 28, 29, 30 och 31. Vi har planerat organisationen och personalens arbetstider utefter sommarens anmälda omsorgsbehov.

”Klämdagarna” 31 maj och 7 juni håller fritids öppet för dem som anmält behov. Förskola och fritids kommer att samarbeta vid öppning och stängning.

Alla skolans elever, F-6, åker på skolresa till Kleva gruva i Holsbybrunn onsdagen den 5 juni. Klasslärarna kommer att skicka ut särskild information om detta.

På förmiddagen tisdagen den 28 maj är det Välkomnandedag på Fågelforsskolan för våra blivande år 7-elever. De åker med skolbussen på morgonen och är tillbaka vid lunchtid.

Tjernobyl-barnen med ledare kommer till Tofthagaskolan onsdagen den 29 maj. Diverse lekar och spel står då på programmet. De kommer också att äta lunch med oss.
Ni får gärna skänka saker till förmån för barnen. Fram till och med den 28 maj tar vi gärna emot t ex kläder (ca 10-15 år), tvål, tandkräm, tandborstar mm. Det skänkta skickar vi med ledarna till lägergården i Långserum där de fördelar sakerna.
Alla elever slutar kl. 13.30 och åker med den tidiga bussen hem denna dag.

Vi vill redan nu hälsa alla välkomna till skolavslutningen i Tofteryds kyrka onsdagen den 12 juni kl. 18.00. Efteråt blir det sedvanligt tårtkalas på Tofthagaskolan. Kan du baka eller köpa? Anmäl dig då gärna via mail (tofthaga@tofthaga.se). Föräldrarna i årskurs 3-4 ansvarar för sommar­avslutningen.

Tobias Nilsson kommer att sluta hos oss och återgå till Fågelforsskolan. Rekrytering pågår.                                                                                                                 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

                         

Hälsningar Åsa Rocén med personal