Nytt från skolan

Månadsbrev maj 2018

2018-04-27

Hej!

Vi vill tillsammans med styrelsen framföra vårt TACK till alla som på olika sätt var engagerade i samband med arbetslördagen. Nu har vi fått en jättefin bro över backen, nya planteringslådor och det har gjorts mycket mer! Vi är glada över engagemanget och det gynnar barnen att miljön förbättras och ses över ute och inne!

Förskola och fritids håller stängt i sommar under veckorna 28, 29, 30 och 31. Vi har planerat organisationen och personalens arbetstider utefter sommarens anmälda omsorgsbehov.

”Klämdagarna” 30 april och 11 maj håller fritids öppet för dem som anmält behov. Förskola och fritids kommer att samarbeta vid öppning och stängning.

I maj kommer vi med information om stängningsdagarna för nästa läsår.

Alla skolans elever, F-6, åker på skolresa till Upptech i Jönköping onsdagen den 9 maj. Klasslärarna kommer att skicka ut särskild information om detta.

På förmiddagen tisdagen den 22 maj är det Välkomnandedag på Fågelforsskolan för våra blivande år 7-elever. De åker med skolbussen på morgonen och är tillbaka vid lunchtid.
Föräldrar med barn i årskurs 6 får en inbjudan till ett föräldramöte på Fågelforsskolan den 31 maj kl. 18.00.

Tjernobyl-barnen med ledare kommer till Tofthagaskolan onsdagen den 30 maj. Diverse lekar och spel står då på programmet. De kommer också att äta lunch med oss.
Ni får gärna skänka saker till förmån för barnen. Fram till och med den 30 maj tar vi gärna emot t ex kläder (ca 10-15 år), tvål, tandkräm, tandborstar mm. Det skänkta skickar vi med ledarna till lägergården i Långserum där de fördelar sakerna.
Alla elever slutar kl. 13.30 och åker med den tidiga bussen hem denna dag.

Vi vill redan nu hälsa alla välkomna till skolavslutningen i Tofteryds kyrka onsdagen den 13 juni kl. 18.00. Efteråt blir det sedvanligt tårtkalas på Tofthagaskolan. Kan du baka eller köpa? Anmäl dig via hemboken eller mail (tofthaga@tofthaga.se). Föräldrarna i årskurs 3-4 ansvarar för sommar­avslutningen.

Detta är sista månadsbrevet som jag är med och skriver. Efter att ha jobbat på Tofthagaskolan i nästan 1,5 år lämnar jag nu för nya arbetsuppgifter. Tiden här har varit fantastisk, elever, medarbetare, föräldrar, styrelse, en unik organisation som ständigt förändras och utvecklas. Att ha fått vara en del av detta under en period har gett mig mycket och jag önskar er all lycka till på den fortsatta färden! Under rekryteringen av ny skolledare tar Heleen Lever över rodret som tillförordnad Rektor på Tofthagaskolan.     

Hälsningar Maria Boberg med personal

 

Anna Stråth informerar:
Vill skriva ett stort TACK till alla som sålt och köpt NEWBODY!
Denna försäljningen nu fick vi ihop 15 947 kronor.
Nu va detta min sista gång som säljkonsult så jag har summerat lite att Tillsammans har vi sålt 8 gånger sedan okt 2010 och tjänat ihop 113 380 kronor till förskola, skola och fritids.
Fantastiskt bra jobbat‼️