Nytt från skolan

Månadsbrev mars 2019

2019-03-01

Hej!

 

Vi beklagar att våra telefoner fortfarande inte fungerar. Vi är mitt i ett byte av operatör och vi försöker vårt bästa för att påskynda proceduren.
Tills ni får annat besked så får ni fortsätta e-posta era ärenden till:

skolan:        tofthaga@tofthaga.se

förskolan:    forskolan@tofthaga.se 

Påsklovslappar delas/delades ut. Sista dagen för inlämning är måndag 11 mars.

Fredagen den 15 mars stänger fritids kl. 12.00 för halv planeringsdag, så denna dagen är det bara morgonfritids.

I samråd med styrelsen önskar vi hålla förskola och fritidshem stängt under veckorna 28-31. Syftet med detta är framför allt att vi vill använda ordinarie personal i verksamheten så mycket som möjligt under de veckor vi har öppet och det är fler barn på plats. 

Om ni har behov av att lämna barn på förskola eller fritids under v 28-31, meddela rektor Åsa Rocén, asa.rocen@tofthaga.se eller förskolechef Jenny Claesson, jenny.claesson@tofthaga.se,  så snart som möjligt, dock senast 21 mars, så tittar vi på eventuella lösningar för det. Ni kommer senare under våren få ut schema att fylla i för hela sommarperioden men vi vill redan nu informera om vilka veckor vi planerar att ha stängt.

Vi uppmanar alla som lämnar eller hämtar barn på förskolan eller skolan att inte lämna bilen på tomgångskörning. Detta med tanke på säkerheten och miljön.

Skolan efterlyser en (gammal) barnvagn för att frakta varor mellan skolan och klassrummet på Tallnäs. Finns det någon som kan tänka sig att skänka en till oss?

Onsdagen den 27 mars har vi föräldrasamråd för skola och förskolan. Om ni har några frågor, tankar eller funderingar så är ni välkomna att höra av er till någon av medlemmarna i föräldrasamråden (representanterna finns på hemsidan) eller maila asa.rocen@tofthaga.se eller jenny.claesson@tofthaga.se.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

Hälsningar Åsa Rocén med personal

 

Nytt från styrelsen

Nästa vecka börjar det en ny skolsköterska i kommunen som även kommer vara hos oss, hon heter Moa Wenström. 

Vi söker alltid timvikarie för städ och förskola så hör av er till rektor Åsa eller förskolechef Jenny om du eller någon du känner är intresserad.

Det som upptar mycket av styrelsens tid är att hitta och planera för lösningar för ökningen av barn i både förskola och skola. Det tittas på lösningar för den närmaste tiden men planeras även för framtiden. 

Skriv in 27 april i era kalendrar, som är vårens arbetsdag, med drop-in
8.00-13.00. 

Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 

 

/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist