Nytt från skolan

Månadsbrev februari 2019

2019-01-25

Hej!

Veckorna går fort och några veckor har redan passerat av den nya terminen! 

För år 6 genomförs nationella proven under vecka 6 (svenska: tisdag 5 och torsdag 7 februari), vecka 15 (engelska: 8 och 10 april), vecka 19 (matte: 6 och 8 maj).
För år 3 ska nationella proven göras under en provperiod mellan vecka 11 och 20 och vi återkommer när vi bestämt datum.
Under provtiden/provdagarna ges inte ledighet, såvida inte särskilda skäl föreligger. Mer information angående proven ges av respektive klasslärare.

Redan nu vill vi informera om att årskurs 6 åker till Fågelforsskolan för en välkomnande dag tisdagen den 28 maj kl. 8.00-11.00.

På fredagar hämtas många barn av sina föräldrar och det blir väldigt trångt på parkeringen. Vi uppmanar er att parkera vid badplatsparkeringen, så att inga farliga situationer uppstår! Man får absolut inte parkera på bandyplanen! OBS! Glöm inte att meddela oss om ert barn ska hämtas och inte åker bussen.

Vecka 7 är som bekant, sportlov. Vi hoppas att alla skolbarn får en skön vecka! Fritidsplaneringen och maten är lagd utifrån anmälda behov. Glöm inte att meddela eventuella förändringar till fritidspersonalen.
Vi planerar inför en vinteridrottsdag på Tofthagaskolan och återkommer med datum och information.

Efter sportlovet kommer vi att planera den årliga konstnärsdagen för år 6. De målar då tavlor tillsammans med Ingalill. Mer information om denna dagen och om vernissagen, då skolans ”gamla” 6:or bjuds in, kommer.

Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under den närmaste tiden och under helgen 1-3 februari i en ny omgång av ”avlusningsdagarna!
Gå in på www.lusfri.nu och www.avlusningsdagarna.se för att hämta tips.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

Hälsningar Åsa Rocén med personal

                               

 

Nytt från styrelsen:

Fibern är nu inkopplad i byggnaden. 
Mats Sandberg är vaktmästare och är även kontaktperson för er jourföräldrar. 
Vi har diskuterat mycket kring Tofthagaskolans framtid och vi kommer bjuda in alla medlemmar till ett möte så småningom för diskussion med er.

Boka in arbetslördagen som är den 27 april! Mer information kommer.

Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 

 

/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist 

 

 

Den 28 januari kommer vi börja sälja Newbodyprodukter. Det är 9:onde gången skolan säljer produkter från Newbody. Tidigare försäljningar har inbringat mer än 110 000 kr till elevkassan. Pengarna har använts för att barnen på skolan och förskolan ska kunna göra "det lilla extra", exempelvis ett tillskott till skolresan, annan utflykt eller några speciella leksaker.

I dagsläget är det ett 12-tal föräldrar som säljer, det finns plats för fler. Vill du vara med och hjälpa till, hör av dig till Matilda Claesson, 0704497468, eller gå in på länken som finns på Facebook-gruppen "Föräldrar på Tofthagaskolans förskola fritids och skola", (kolla inlägg från 9/1-19). 

Vill du handla och på det sättet bidra till våra barn kommer en länk till webbshopen läggas ut på Facebook, om du hellre vill titta i en fysisk katalog - kontakta någon av oss som säljer!

 

PS. För den som inte vet vad Newbody är: besök www.newbody.se