Nytt från skolan

Månadsbrev oktober 2019

2019-09-27

Hej!

 

På måndag kommer skolfotografen Photomic och tar klassfoton samt individuella porträtt på skolan. Photomic sköter all kontakt med vårdnadshavarna. 

 

Onsdagen 2 oktober har vi Tofthagadagen på vår skola. Det innebär att eleverna går en långpromenad i skogen med sina kompisgrupper. Det blir ett bra tillfälle att lära känna varandra bättre över åldersgränserna och att träna samarbete och kamratskap. Under promenaden finns det frågor och ett antal stationer med sporttema. 


Eleverna behöver ha med sig matsäck för hela dagen. Vi äter vid två tillfällen så tänk en liten fika och en lunch. De ska inte ha med sig läsk eller godis. Eleverna behöver också vara klädda för en dag i skogen med rejäla skor eller stövlar och regnkläder vid behov. Några kanske behöver ett extra ombyte i väskan. Vi kommer att vara ute hela dagen och alla elever slutar 13.30. Har ni frågor så maila tofthaga@tofthaga.se

 

Tack alla för en trevlig höstfest! Intäkterna av höstfesten blev 14.000:- (rekord!) och de går som vanligt till Tofthagas barn-/elevkassa, pengar som i någon form går tillbaka till alla barn på Tofthaga. Tack alla ni som var behjälpliga med förberedelser, försäljning, aktivitet mm. 

 

Vaccination av eleverna i åk 2 och åk 6 sker torsdagen den 10 oktober på förmiddagen. 

 

Den 24 oktober firar vi FN-dagen i våra kompisgrupper.

 

Vecka 44 är det höstlov och vi kommer att planera organisationen och personalens arbetstider utefter anmälda omsorgsbehov. Glöm inte att lämna in lappar med ert omsorgsbehov.

 

Vi upplever att många barn har för lite kläder på sig när de kommer till skolan och de har heller inga extrakläder.  Innan skolstarten är alla barn ute och på morgonen kan det vara riktigt kallt. Tänk på kläder efter väder, speciellt när det är kallt eller regnar (eleverna behöver regnkläder och stövlar). 

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

Hälsningar Åsa Rocén med personal

 

 

 

Nytt från styrelsen:

 

Bygget flyter på som det ska. Tack till er alla som hjälper till med frivilliga insatser på olika sätt! Vi vill påminna er om att inte parkera i vändzonen vid förskolan, skylt är beställd och kommer upp snart. Välkomna på arbetsdagen 28 september, drop-in från kl. 8.00 och årsmöte 13.00. Alla behövs! 

 

Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 

 

/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist