Nytt från skolan

Månadsbrev september 2019

2019-08-30

Hej!

Nu äntligen är vi igång igen! Vi ser fram emot ett nytt läsår tillsammans med era barn.

Skolgården ser lite annorlunda ut på grund av byggnation. Vi vädjar till er att ni kör väldigt sakta på vår parkering eftersom eleverna behöver gå runt skyddsstaketet för att komma till skolgården.  

I huset finns nu 84 skolbarn från F-klass – år 6. De är fördelade med klassansvarig lärare och antal elever enligt följande:

F-klass: Jenni Ek Andersson - 12 elever,

år 1-2: Johan Thuresson och Viktor Peterson - 24 elever,

år 3-4: Karolina Flood och Jessica Jansson  – 26 elever,

år 5-6: Ingalill Jalonen – 22  elever.

Vi hälsar Nailje Peci, lärare mot fritidshem, och Fredrik Fri, resurs, välkomna till Tofthaga.

Den 20 augusti hade vi föräldramöte.
Busschauffören Mats Sandberg informerade kring bussturerna, lärarna berättade om sin arbetsfördelning, fritids informerade om sin verksamhet och planen mot diskriminering och kränkande behandling presenterades. Styrelsen informerade om bygget. Skolsköterska och kurator presenterade sig. Kvällen avslutades med information i respektive klassrum.

Photomic, som tar klassfoton, behöver elevernas adresser. Vi kommer att skicka dem till Photomic, enligt GDPRs föreskrifter, vecka 36. Skolfotograferingen blir måndagen den 30 september.

Höstfesten blir torsdagen den 12 september kl. 17.30-19.00.
Detta är en obligatorisk kväll för alla elever. Det blir bland annat gemensamma aktiviteter och lotterier. Elever kommer att ansvara för lottförsäljning, lekar och tipspromenad. Medtag egen fikakorg. Det finns möjlighet att grilla om man vill ta med korv eller hamburgare.  

Överskottet av lottförsäljningen kommer att gå till elevkassan.
Vi ser helst att ni använder Swish, nummer kommer att finnas på plats. I år kommer det att finnas möjlighet att köpa ett värdehäfte (100 kr/styck) som ni kan använda när ni går runt bland aktiviteter och för att köpa lotter.

Vi efterlyser priser till denna kvälls lotterier samt godis till priser för tävlingar och lekar. Om du har möjlighet, är vi tacksamma för godis  (ca 15-20 kr/familj). Vi tar tacksamt emot godiset på skolan under nästa vecka, dock senast fredagen den 6 september. Med tanke på hygienen har vi svårt att hantera godis utan papper runt, därför önskar vi till exempel klubbor, kolor, eller typ Tom & Jerry-påsar. Priser till lotterier går bra att lämna fram till dagen innan.
Det är 1:ans föräldrar som har hand om det praktiska kring denna kväll och ser till att grillen tänds i god tid.
Hjärtligt välkomna hälsar vi er alla!

Skoljoggen genomförs fredagen den 13/9.
I samband med Skoljoggen samlas en frivillig springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare, 2017-2021 är det Clowner utan Gränser. Årets tema: Play för Peace, hjälp barn i krig tillbaka till leken. 

Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan swisha valfritt belopp på telefonnummer 123-9011263 så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens konto. Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på Plusgiro: 901126-3 eller Bankgiro: 901-1263.
Obs! Skolan kommer därmed inte att samla in några kontanter.

Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under helgen 13-15 september i en ny omgång av ”avlusningsdagarna”!
Gå in på www.lusFri.nu och www.avlusningsdagarna.se och hämta tips.

När ni har vägarna ”förbi” på kvällen eller helgen – titta gärna till skolan och förskolan med dess utegårdar, då det är mycket folk som på olika sätt rör sig i vårt område sommartid!  

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

 Hälsningar Åsa Rocén med personal

 

 

 

Nytt från styrelsen:

 

Som ni förhoppningsvis redan sett och hört håller vi på och bygger ut Tofthagaskolan! Anledningen är att både skola och förskola varit/blir för trångbodda det här läsåret. Genom att bygga ut ca 120kvm och flytta personalutrymmet skapar vi mer plats för att ta emot de barn som står i kö till förskolan efter jul, och samtidigt blir det ytterligare grupprum till skolan, kontor och en ny entré. Genom att göra så mycket som möjligt ideellt ökar möjligheterna att hinna klart till 15 januari samtidigt som det att vi kan hålla nere kostnaderna. Ju mer vi kan göra själva, desto mer av våra resurser kan vi lägga på det allra viktigaste i verksamheten, alltså våra barn på förskolan och skolan. Vi hoppas att både barn och vuxna genom detta ska känna att det är VÅR skola, något vi bygger och förvaltar tillsammans!​

Det mesta är klart inför att grunden ska gjutas, stort tack till alla er som ställde upp och jobbade ideellt i ösregnet! Ni som inte redan anmält er till någon arbetsuppgift, ta gärna kontakt med Johanna Malmborg på (johannamalmborg@gmail.com eller 070-220 77 779) för att meddela vad ni kan hjälpa till med. De ideella insatserna kan handla om allt från att riva, bygga och måla till att ordna mat/fika, städa, bära saker, vikariera i verksamheten vid flytten osv. Ett byggstaket är på väg upp runt byggområdet. Under byggnationen kommer det ibland köra in större fordon vid skolan, då ska alltid rektor Åsa Rocén meddelas i förväg, så hon och personalen kan se till att inga barn finns i närheten. Om ni har frågor kring bygget är ni välkomna att kontakta Johanna Malmborg.​

Vi påminner också om höstens arbetsdag:

 

Lördagen den 28:e september har vi planerat in en ny arbetslördag. Vi från styrelsen anser att dagen är viktig då det alltid finns saker som behöver underhållas och fixas på vår fina skola.
Allt för att kunna behålla den i det skicket som vi själva vill, men dagen utgör även ett trevligt tillfälle att träffas och umgås.

Alla kan bidra och hjälpa till med något, det finns uppgifter för alla!
Har du inte möjlighet att vara med den dagen, ta kontakt med någon i styrelsen och fråga om vad du kan göra vid ett annat tillfälle.


Vi från styrelsen hoppas på god uppslutning och bra väder!

*Drop-in från kl. 08.00
*Ca kl. 10.00 bjuds det på kaffe och kaka.
*Det bjuds på enklare lunch, korv med bröd och tillbehör vid 12-tiden.
*Medtag gärna t.ex. räfsa, skruvdragare, spade och annat som vi kan ha nytta av under dagen.
*Vi ser helst att barnen är utomhus, allt för att underlätta städningen inne i skolan.
*Dagen avslutas med årsmöte kl. 13.00.
"Tillsammans hjälps vi åt"

Välkommen till årsmöte på Tofthagaskolan lördagen den 28 september 2019 kl. 13.00 i samband med arbetslördagen. Detta är din chans för dig som medlem i skolans ekonomiska förening att göra din röst hörd. Kom och ta del av hur våra pengar används, påverka, ställ frågor och kom med synpunkter!


Med förhoppning om en trevlig dag tillsammans!

Styrelsen Tofthagaskolan