Nytt från skolan

Månadsbrev september 2018

2018-08-28

Er nya rektor presenterar sig:

Mitt namn är Åsa Rocén, jag är 47 år gammal, har sambo, tre barn och är bosatt i Värnamo.
Jag tycker om att jobba, vara med familj och vänner, träna och gå på kulturevenemang.
Min arbetserfarenhet, de senaste åren: biträdande rektor på Värnamo Kulturskola, processledare på Finnvedens gymnasium, chef för Vetlanda musikskola, rektor för F-6 skola i Vetlanda kommun och senast rektor för entreprenörsektorn på Finnvedens gymnasium.
Jag har en filosofie kandidatexamen inom ledarskap och organisation och går andra året på rektorsutbildningen.
Jag längtade tillbaka till att jobba på en F-6 skola och blev mycket glad när jag fick tjänsten som rektor på Tofthagaskolan. Det är första gången jag jobbar på en friskola och jag tror det kommer passa mig ypperligt.
Även om jag hittills varit en mycket kort tid på skolan så upplever jag redan professionalitet hos all personal, ett driv och ett engagemang som smittar av sig och värme och gemenskap.
Det skall bli härligt att lära känna alla elever och jag ser fram emot att samverka med er föräldrar.
Lättast att nå mig är på mail – asa.rocen@tofthaga.se, det går även bra att titta in, jag är på kontoret 08.00 – 16.30 med reservation för att jag är borta på möte eller utbildning.

 

Hej!

Så har då den nya terminen kommit igång med olika rutiner och allt är som ”vanligt” igen.  Eleverna verkar vara glada och trivas!  

I huset finns nu 81 skolbarn från F-klass – år 6. De är fördelade med klassansvarig lärare och antal elever enligt följande:
F-klass: Jenni Ek Andersson och Marianne Hörder - 9 elever,
år 1-2: Johan Thuresson och Viktor Peterson - 24 elever,
år 3-4: Karolina Flood och Jessica Jansson  – 26 elever,
år 5-6: Ingalill Jalonen – 22  elever.

Numera har vi undervisning på Tallnäs, rummet bredvid idrottssalen. Rummet har målats, ny utrustning har tagits dit och vi kommer komplettera med ytterligare utrustning, möbler och kök. Följande lektioner kommer hållas där – hemkunskap, slöjd, spanska och musik.

Den 16 augusti hade vi föräldramöte.
Busschauffören Mats Sandberg informerade kring bussturerna, lärarna berättade om sin arbetsfördelning, fritids informerade om sin verksamhet och planen mot diskriminering och kränkande behandling presenterades.

Photomic, som tar klassfoton, behöver elevernas adresser. Vi kommer att skicka dem till Photomic, enligt GDPRs föreskrifter, vecka 36.

Höstfesten blir torsdagen den 13 september kl. 17.30-19.00.
Detta är en obligatorisk kväll för alla elever. Det blir bland annat gemensamma aktiviteter och lotterier. Elever kommer att ansvara för lottförsäljning, lekar och tipspromenad. Medtag egen fikakorg. Det finns möjlighet att grilla om man vill ta med korv eller hamburgare.  
Överskottet av lottförsäljningen kommer att gå till elevkassan.
Vi efterlyser priser till denna kvälls lotterier samt godis till priser för tävlingar och lekar. Om du har möjlighet, är vi tacksamma för godis (ca 15-20 kr/familj). Vi tar tacksamt emot på skolan under nästa vecka, dock senast fredagen den 7 september. Priser till lotterier går bra att lämna fram till dagen innan.
Det är 1:ans föräldrar som har hand om det praktiska kring denna kväll och ser till att grillen tänds i god tid. Hjärtligt välkomna hälsar vi er alla!

Detta läsår kommer Kristin Tuomisto från Kulturskolan hit på måndagar för att ha instrumental undervisning med elever som har anmält sig till Kulturskolan.

Skoljoggen genomförs fredagen den 14/9 tillsammans med förskolan.
I samband med Skoljoggen samlas en frivillig springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare, 2017-2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna 2018 går till organisationens arbete för flickors rätt.
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan swisha valfritt belopp på telefonnummer 123-9011263 så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens konto. Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på Plusgiro: 901126-3 eller Bankgiro: 901-1263. 
Obs! Skolan kommer därmed inte att samla in några kontanter.

Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under helgen 14-16 september i en ny omgång av ”avlusningsdagarna! 
Gå in på www.lusFri.nu och www.avlusningsdagarna.se och hämta tips.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till skolan!

 

Hälsningar  Åsa Rocén med personal

 

Styrelsen informerar:

Välkommen till årsmöte på Tofthagaskolan lördagen den 29 september 2018 kl. 13.00 i samband med arbetslördagen. Detta är din chans för dig som medlem i skolans ekonomiska förening att göra din röst hörd. Kom och ta del av hur våra pengar används, påverka, ställ frågor och kom med synpunkter!

Lördagen den 29:e september har vi planerat in en ny arbetslördag. Vi från styrelsen anser att dagen är viktig då det alltid finns saker som behöver underhållas och fixas på vår fina skola.
Allt för att kunna behålla den i det skicket som vi själva vill, men dagen utgör även ett trevligt tillfälle att träffas och umgås.

Alla kan bidra och hjälpa till med något, det finns uppgifter för alla!
Har du inte möjlighet att vara med den dagen, ta kontakt med någon i styrelsen och fråga om vad du kan göra vid ett annat tillfälle.
Vi från styrelsen hoppas på god uppslutning och bra väder!

*Drop-in från kl 08.00
*Ca kl 10.00 bjuds det på kaffe och kaka.
*Det bjuds på enklare lunch, korv med bröd och tillbehör vid 12-tiden.
*Medtag gärna t.ex. räfsa, skruvdragare, spade och annat som vi kan ha nytta av under dagen.
*Vi ser helst att barnen är utomhus, allt för att underlätta städningen inne i skolan.
*Dagen avslutas med årsmöte kl. 13.00.
"Tillsammans hjälps vi åt"

Med förhoppning om en trevlig dag tillsammans!

Styrelsen Tofthagaskolan