Nytt från skolan

Månadsbrev juni

2021-06-02

 

 

 

 

 

Månadsbrev juni 2021

 

Hej!  

Vad hände? Nyss gick vi runt och frös och min personal och mina elever gick in från rast för att hämta halsduk men nu går alla runt i linne och shorts. Sommarvärmen kom tillslut och det känns ju bra. 

Kulturskolan – i tisdags så var kulturskolans lärare här och spelade och dansade för oss/med oss ute på skolgården. Vi hade även några egna elever som var med och spelade upp. Är ditt barn intresserad av musik, dans, teater, kör eller bild så gå in på www.vaggeryd.se/utbildningoch barnomsorg/kulturskolan/ansökan och läs mer. 

Välkomnandedag – på torsdag, den 3 juni, så har vi en välkomnandedag då alla elever får hälsa på i den klassen man skall gå i efter sommarlovet. Tyvärr så blev det ingen välkomnandedag på Fågelfors för våra årskurs 6, på grund av Corona men istället så gör vi en avslutningsaktivitet på skolan. 

Vernissage – på fredag den 4 juni så visar årskurs 6 upp sina målade tavlor i matsalen och därefter blir det mingel och pianouppspelning på altanen. Vi delar upp oss och går på vernissage i två omgångar. 

Onsdagen den 9 juni - så slutar alla elever sin skoldag klockan 13.30. Skriv in i TEMPUS om du hämtar ditt barn (eller om barnet cyklar hem själv)

 

Skolavslutning – torsdagen den 10 juni är det skolavslutning klockan 08.30 - 10.00. Bussturerna hem startar kl. 10.05. Skriv in i TEMPUS om du hämtar ditt barn (eller om barnet cyklar hem själv). Vi lever ju än så länge fortfarande under våra Coronarestriktioner så därav kan inte vårdnadshavare medverka på skolavslutningen. Fritids har öppet efter skolavslutningen för de som anmält behov. 

Planeringsdag för fritids - måndagen den 14 juni har fritids stängt på grund av planeringsdag. 

TEMPUS – vi tycker att vi har kommit igång väldigt bra med vårt digitala system TEMPUS. Vi håller på att utveckla en manual för att bli ännu tydligare i hur vi önskar att ni som vårdnadshavare använder er av systemet. Vi kommer från skolans sida börja blogga och maila från TEMPUS under nästa läsår. Om ni har frågor så vänd er till asa.rocen@tofthaga.se eller nailje.peci@tofthaga.se

 

Kort sammanfattning från EHT – 

Skolans elevhälsoteam, EHT, som består av rektor, kurator och skolsköterska har under våren gjort elevintervjuer med slumpvalt utvalda elever i alla årskurser. Vi är mycket glada över att vi i vår analys får fram att vi har glada, trygga elever som känner studiero och som upplever att det finns vuxna att vända sig till vid behov. Något som vi behöver jobba vidare med är språkbruket samt förhållningssätt kring nätet och sociala medier och det är bitar som vi kommer arbeta vidare med i vårt systematiska kvalitetsarbete. Under intervjuerna kom det även fram förslag på hur vi kan göra skolan bättre som tillexempel: längre linbana, mer pizza, få sova på rasten eller att skolan skulle kunna vara mer som Liseberg. 

 

Sommarstängt – eftersom ingen familj hade anmält behov av omsorg under veckorna 28–31 har vi i samråd med styrelsen beslutat att förskola och fritidshem håller stängt. Syftet med detta är framför allt att vi vill använda ordinarie personal i verksamheten så mycket som möjligt under de veckor vi har öppet och det är fler barn på plats.

 

Töm hyllor – vi uppmanar alla föräldrar att titta om det finns kvarglömda kläder, skor m.m. i kapprummen. Vi ber er också att tömma hyllorna i kapprummen innan ert barn går på sommarlov eftersom vi skall göra en storstädning. Kvarglömda kläder skänks då till klädinsamling. 

 

Skolstart – skolan börjar igen tisdagen den 24 augusti. 

 

Läsårstider – för läsåret 21/22 kommer inom kort läggas ut på hemsidan samt mailas ut.  Titta på skolans hemsida under vecka 33/34 för att ta del av skolskjutsinformation.

 

Sommarhälsning från rektor – 

Då blev det ytterligare ett år då jag får skriva en hälsning till er istället för att delge den muntligt i kyrkan. Det är förstås tråkigt men jag måste ändå säga att jag tycker att vi har hanterat detta år med Corona väldigt bra. All personal och alla våra elever har haft en så normal skolgång som man bara kan önska. Det finns en härlig Vi – känsla hos oss och vi ställer upp för varandra vilket gör att det blir en trygghet och våra elever får bra förutsättningar att nå sina mål. Nu hoppas jag att vi alla får en riktigt fin sommar. Jag försöker själv bli bättre på att inte låta vädret påverka mig så mycket, det går ju faktiskt att njuta även om det skulle regna och kanske är det bra om jag inte solar så mycket för en elev upplyste mig häromveckan om att jag fått fler rynkor nu än vad jag hade när jag kom ny som rektor. Det är underbart med ärliga kommentarer. Ett stort TACK för gott samarbete med er vårdnadshavare, ett stort TACK till all min personal och ett stort TACK till styrelsen som lägger ner många ideella timmar för vår skull. 

                                                                                                                                                  

 

Glad sommar önskar Åsa Rocén med personal