Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola juni 2019

2019-05-31

Hej!

 

Vi hade en mycket trevlig och rolig dag tillsammans på Förskolans dag då vi fick besök av tre andra förskolor här på Tofthaga. Vi hade olika aktiviteter utmed sjön och åt sedan korv med bröd och glass.
Nu ser vi fram emot sommarfesten den 4e juni kl.15:00. Meddela snarast, om ni inte redan gjort det, till respektive avdelning, om och hur många ni kommer.

Den sista dagen för 15-timmarsbarnen är den 11e juni och de är välkomna tillbaka igen den 22a aug.
Inför sommarledigheten ber vi er titta över ifall det finns några kvarglömda kläder och skor i kapprummen. Vi ber er också att tömma hyllorna i kapprummen innan ert barn går på sommarledighet. Vi kommer att städa alla kapprum under ledigheten och lämna kvarglömda kläder och skor till klädinsamling.

Måndagen den 17e juni håller vi stängt heldag pga planering. Vi vill även påminna om trivselenkäten som mailats ut till er och där sista svarsdag är den 31e maj.

I torsdags hade vi Skräpplockardag. Vi plockade skräp ute i naturen och uppmärksammade skräpmonstrena och Drill & Drull.

Avslutningsfestligheter för 6-årsgruppen blir måndagen den 3e juni ca kl. 9.30-11:00. De barn som är lediga den dagen är varmt välkomna med på den aktiviteten!

Som vi tidigare meddelat har förskola och fritids semesterstängt v.28-31. Vi öppnar igen v.32 för de barn som anmält omsorgsbehov.

Vi påminner om att på soliga dagar är det ni som föräldrar som ansvarar för att barnen är insmorda med solkräm på morgonen. Vi smörjer sedan på mer solkräm vid behov efter lunch.

En extra hälsning från personalen på förskolan och styrelsen för Tofthaga:
Ni lämnar det bästa ni har, era barn, till oss på dagarna och vi vill ge dem de bästa vi kan. Då vi ibland har svårigheter att få tag i vikarie när ordinarie fattas personal så vill vi påminna om att det är endast när man arbetar eller studerar, (15-timmar/vecka vid föräldraledigt eller arbetslöshet) som man har rätt att lämna sitt barn på förskola. Alltså inte för egna nöjen eller semester. Enstaka semesterdagar under året kan vara tillåtet men då i samråd med personalen på förskolan.
För barnens bästa ber vi er att tänka på detta.

 

När ni har vägarna ”förbi” på kvällen eller helgen – titta gärna till skolan och förskolan med dess utegårdar, då det är mycket folk som på olika sätt rör sig i vårt område vår och sommartid!         

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

                        

Hälsningar personalen på Förskolan