Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola juni 2018

2018-05-31

Hej på er!

Tänk va tiden går fort, terminen är snart slut och semestern är på intåg.

Förskolans dag som uppmärksammades på Framtidens förskola blev ett stort och härligt firande med många glada barn. Bussfärden var också en höjdpunkt! Vi fick bland annat träffa många nya barn, testa att sitta i en brandbil och prova brandkläder, göra trollsvansar utav tyg och vi grillade korv till lunch och glass. 
Humle-barnen firade dagen på hemmaplan med utflykt kring närmiljön med fruktspätt och massa mys. 

Besöket hos Sjöeryds lantbruk blev ett uppskattat äventyr. Traktorn kom och hämtade upp många spralliga och glad barn och transporterade oss upp till bondgården. Vi fick där bland annat kika i ladugård, träffa kossorna och testsitta fyrhjuling. Tack till Julia och Daniel för att vi fick komma på besök! 

Nu har äntligen våra fjärilslarver kommit! Barnen har haft möjlighet att studera hela processen, från larv till puppa och slutligen en fjäril. Vi har väntat med spänning och nu har det äntligen blivit fyra stycken fjärilar. Vi har nu släppt ut dom i den fria naturen. 

Tiden går fort och snart är det dags för midsommarfirande på förskolan. Den 19 juni kl. 14.30 är ni hjärtligt välkomna till altanen på baksidan! 
Vi kommer att ha sedvanligt firande med midsommarstång, dans, lek och tårta. Vi ber er därför att anteckna om ni har möjlighet att medverka denna dag och hur många som kommer. Vi sätter upp anslag i varje avdelnings entré. Medta egen tallrik, bestick, något att dricka ur, samt kaffe. Anteckna också om ni har möjlighet att baka tårta. 
Till vår midsommarstång behövs björkris. Hör av er till förskolan så fort som möjligt om ni har möjlighet att bidra och leverera några dagar innan midsommarfirandet. 

Som vi tidigare meddelat har förskola och fritids semesterstängt vecka 28-31. Förskola och fritids öppnar igen 6 augusti, vecka 32 för de barn som föranmält behov av omsorg. Då förskolan följer skolans läsårstider välkomnar vi de avgiftsfria barnen tillbaka (måndag, tisdag och torsdag kl. 8.30-13.30) från semesterledigheten tisdag 21 augusti.

Påminnelse om att förskola och fritids stänger kl. 12.00 den 18 juni, p.g.a. halv planeringsdag.   Vi vill informera redan nu att den 17 augusti har förskola och fritids stängt heldag på grund av  planering och att förskola (obs! bara förskolan!) har halv stängningsdag måndag 10 september från kl. 12.00.

6-Åringarnas avslutningsträff för de barn som börjar nytt äventyr i skolan nästa termin kommer att äga rum den 12 juni kl. 8.30-10.30. De barn som är lediga denna dag är hjärtligt välkomna mellan kl. 8.30-10.30. Det kommer att bli utflykt med nått gott tilltugg och några aktiviteter kring vår närmiljö.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – hör av dig !

 

Hälsningar personalen på Tofthaga förskola

 

 

Marianne Svensson Hörder skriver:

”Jag vill tacka alla barn och föräldrar för några roliga år på Tofthaga förskola tillsammans med er. Efter sommaren tänker jag gå i pension men kommer gärna tillbaka som vikarie.

Många kramar till er alla!”    /Marianne