Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola maj 2018

2018-04-27

Hej alla föräldrar!

Tänk vad tiden går snabbt! Nu är vi redan inne i maj månad och äntligen börjar den efterlängtade värmen sakta men säkert smyga sig fram. Tänk på att redan nu börja smörja era barn innan förskolan då solen är stark och vi är ute mycket och leker. Ha gärna en solhatt eller keps på hyllan vid soliga dagar.

Vi vill passa på att säga tack för allt som gjordes på arbetslördagen, både inne och ute. Nu har vi fått en jättefin bro över backen, nya planteringslådor och det har gjorts mycket mer! Det gynnar verksamheten, miljön och framförallt barnen! 

Förskolan har beställt fjärilsodling. Barnen kommer att få uppleva en spännande process. Att få möjlighet att följa fjärilens utveckling från larv till puppa och sedan se när de kläcks. 

Den 22 maj kommer vi att gå på utflykt till Sjöeryds lantbruk (kl.  9.00). Är det något barn som är allergiskt mot till exempel häst, ko, gräs m.m. säg då till personalen! Detta kommer bli en del i vårt grönflaggarbete, djur & natur på förskolan. Det kommer finnas möjlighet att åka traktorsläp från förskolan upp till ladugården. Om ni inte vill att ert barn ska åka släp, säg till personalen. Släpet kommer ha höga väggar och vara säkert att åka i. Humle-barnen kommer att promenera och åka i vagnarna. 

De barn som kommer börja skolan efter sommaren kommer att gå på en avslutningsfest tillsammans. Den 12 juni kl. 9.00-10.30. Vi kommer att gå på utflykt i vår närmiljö och ha olika stationer av aktiviteter. De barn som är lediga denna dag är välkomna kl. 9.00-10.30.

Förskolans dag är den 17 maj. Vi kommer att uppmärksammas denna dag tillsammans med de övriga tre fristående förskolorna i kommunen. Vi kommer att åka buss till förskolan Framtiden där de inbjuder till programmet, ca. kl. 9.00 - 12.00. De barn som är lediga denna dag är givetvis välkomna tillsammans med en förälder.
Barnen som är över tre år åker buss. Enligt tidigare beslut, låter vi inte de yngre barnen av säkerhetsskäl åka buss, men om du som förälder vill följa med och ta ditt barn i egen bil är ni givetvis välkomna med! De barn under tre kommer att fira denna dag på hemmaplan. 

Efter att vi nu sammanställt semesterlappen ser vi att det finns behov av omsorg klämdagarna måndag 30 april och fredag 11/5. Förskola och fritids kommer att hålla öppet för de barn som föranmält omsorg.

I samråd med styrelsen kommer verksamheterna ha semesterstängt som tidigare år, vecka 28, 29, 30 och 31. Förskola och fritids öppnar igen 6 augusti, vecka 32 för de barn som föranmält omsorgsbehov. 
De avgiftsfria 15 h barnen går på semesterledighet tisdag 12 juni, vecka 24.
Då förskolan följer skolans läsårstider välkomnar vi de avgiftsfria barnen tillbaka från semesterledigheten tisdag 21 augusti. De är välkomna i verksamheten måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 8:30-13:30.

Vi påminner också om att förskola och fritids stänger kl. 12.00 den 18 juni, p.g.a. halv planeringsdag. 

Nu har vi startat upp något nytt, måltidspedagogik. Förra veckan började vi prata kring alla våra sinnen. Genom att arbeta med läroplanen och målen för hälsa och miljö får barnen möjlighet att få kunskap om hur man kan öka deras intresse för mat på ett lustfyllt, enkelt och praktiskt sätt. Genom enkla medel kan man få barnen att våga smaka på maten. Carolina från köket kommer till verksamheten någon gång i veckan och träffar barnen och pratar kring mat.

Vi uppmanar alla föräldrar att sätta fast kedjan på grinden, för att vi har barn som annars öppnar grinden själva och går ut. Det är av största vikt att vi hjälps åt med detta p.g.a. säkerheten! 
Vi på förskolan har som rutin att den första pedagogen som är ute tittar till alla grindar, att de är stängda och kedjan fasthaspad. 

Måndagen den 7 maj kommer Jenny Claesson att börja jobba hela sin tjänst hos oss. Hon kommer att jobba viss procent som förskolechef men ni kommer också stöta på henne i barngrupp.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – hör av dig !

 

Detta är sista månadsbrevet som jag är med och skriver. Efter att ha jobbat på Tofthagaskolan i nästan 1,5 år lämnar jag nu för nya arbetsuppgifter. Tiden här har varit fantastisk, elever, medarbetare, föräldrar, styrelse, en unik organisation som ständigt förändras och utvecklas. Att ha fått vara en del av detta under en period har gett mig mycket och jag önskar er all lycka till på den fortsatta färden! Under rekryteringen av ny skolledare tar Heleen Lever över rodret som tillförordnad Rektor på Tofthagaskolan.

 

Hälsningar personalen på Tofthaga förskola

 

 

 

Anna Stråth informerar:

Vill skriva ett stort TACK till alla som sålt och köpt NEWBODY!

Denna försäljningen nu fick vi ihop 15 947 kronor.

Nu va detta min sista gång som säljkonsult så jag har summerat lite att Tillsammans har vi sålt 8 gånger sedan okt 2010 och tjänat ihop 113 380 kronor till förskola, skola och fritids.

Fantastiskt bra jobbat‼️