Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola maj 2019

2019-04-30

Hej!

Ett stort TACK till alla er föräldrar som var här och jobbade i lördags så att vi får en ännu bättre inne och utemiljö på förskolan! Vi är jättetacksamma för det arbete som ni lägger ner på vår skola och förskola!

Torsdagen den 9 maj kommer vi att ha en leksaksdag på förskolan. Barnen får då, om de vill, ta med en leksak till förskolan som de får visa för kompisarna i samlingen. Viktigt att tänka på att leksaken följer med hem när man går hem från förskolan!

Torsdagen den 16 maj är det förskolans dag! Det ska vi fira tillsammans med förskolorna Framtiden, Lyckorna och Friskus här på Tofthaga. Vi kommer att hitta på olika aktiviteter vid olika stationer och äta korv och bröd. Vi hoppas att vi får en rolig och solig stund tillsammans! Denna dagen är lediga barn välkomna mellan kl. 9.30-12.00 om man vill, och då tillsammans med förälder. Tala i så fall om att ni kommer för pedagogerna på respektive avdelning, så snart ni vet.

Vi kommer ha en skräpplockardag den 23 maj, då vi går en runda i vår närmiljö och plockar upp skräp och gör fint. Detta är en del av vårt grön-flagg arbete och vi vill lära barnen att vara rädda om vår natur.

Nu börjar solen titta fram allt mer och vi vill gärna att ni smörjer ert barn med solskyddsfaktor hemma på morgonen så bättrar vi på under dagen.

Alla onsdagar under maj månad så träffas alla 6-åringar och förskoleklassen för att leka och ha roligt tillsammans, samt för att lära känna pedagoger och lokalerna på skolan. Vi har ju redan träffats några tillfällen, och vi upplever att det är en mycket uppskattad stund! På måndagar efter lunch och läsvila träffas även alla sexåringar på Nyckelpigan och Fjärilen för att hitta på något roligt tillsammans.

Anki Aronsson, som är förskollärare, kommer att börja på Tofthaga vecka 32. Anki har många års erfarenhet från att ha arbetat i förskolan och vi hälsar henne välkommen till oss på Tofthaga!

Adriana Gajewska kommer att fortsätta sitt vikariat på Tofthaga till hösten, och då bara på förskolan.

Klämfredagarna den 31 maj, samt den 7 juni håller förskolan öppet för de barn som har anmält behov, vi kommer eventuellt att samverka med fritids de dagarna.

Förskola och fritids håller stängt under veckorna 28, 29, 30, 31 i sommar. Vi har planerat organisationen och personalens arbetstider efter sommarens anmälda omsorgsbehov.

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

Hälsningar personalen på Tofthaga förskola!