Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola april 2018

2018-03-27

Hej alla föräldrar!

Hoppas ni får en skön påsk!
Påsken uppmärksammas på förskolan med bland annat gemensam påsk-maskerad (torsdag 29 mars), påskpyssel, gympa på Tallnäs, vi sår påskgräs och det blir lek tillsammans. Under påsklovet ska vi grilla ute tillsammans med fritids och vi har också blivit inbjudna till god påskmiddag från köket.

Skickar en liten påminnelse:  meddela personalen så fort som möjligt om ert barn har ändrade tider under vecka 14 (påsklovet)! De avgiftsfria 15 h-barnen är välkomna tillbaka vecka 15.

Tänk på att lämna in semesterlappen för sommarlovet! Sista datumet är torsdagen 12 april. Som vi nämnt i tidigare månadsbrev så kan kanske tider som blir inlämnade efter detta datum inte tillgodoses. Personalen planeras efter antalet barn och tider, detta för att få en så bra verksamhet som möjligt!

Under denna månad reser vi till landet Polen. Barnen får bland annat ta del av Polens flagga, språk, kultur m.m.

Nu är utvecklingssamtalen igång, ni kommer att bli erbjudna ett samtal från ert barns ansvarspedagog. Skulle inte den utsatta dagen eller tid passa, prata då med er ansvarspedagog så vi kan hitta en ny tid som passar.

Under vecka 16 och 17 kommer två praktikanter till förskolan.

Då vi är ute mycket och snön äntligen börjat smälta blir barnen en hel del blöta. Vi hänger då in mycket kläder i torkskåpen. Innan ni går hem, kika gärna i torkskåpet för att se om något tillhör er.
För att underlätta för personalen ser vi gärna att ni skriver namn i barnens kläder. Det blir då lättare för oss och er föräldrar att veta vem kläderna tillhör.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – hör av dig !

 

Hälsningar personalen på Tofthaga förskola!