Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola mars 2019

2019-03-01

Hej!

Nu har det gått ett par månader på det nya året och vi har redan fått känna på lite härlig vårvärme!

På Nyckelpigan har Kajsa Almgren börjat som extra resurs, men kommer from 1 april till semestern att jobba heltid på Nyckelpigan efter Amanda som har slutat. Vi hälsar Kajsa välkommen och hoppas att hon kommer trivas hos oss!

Samverkan mellan blivande och nuvarande förskoleklass startade upp i veckan med en ”kick-off”. Vi hade en rolig stund tillsammans med lekar och att bekanta oss med de nya lokalerna. Samverkansträffarna kommer fortsätta under vårterminen.

Som ni redan vet om så fungerar fortfarande inte våra telefoner. Vi är mitt i ett byte av operatörer och vi försöker vårt bästa för att påskynda proceduren. Tills ni får annat besked så får ni fortsätta att e-posta era ärenden till forskolan.tofthaga.se. Vi tackar för er förståelse!

Fredagen den 15 mars stänger förskolan kl. 12.00 för halv planeringsdag.

Onsdagen den 27 mars har vi föräldrasamråd för skola och förskolan. Om ni har några frågor, tankar eller funderingar så är ni välkomna att höra av er till någon av medlemmarna i föräldrasamråden (representanterna finns på hemsidan) eller maila
asa.rocen@tofthaga.se eller 
jenny.claesson@tofthaga.se.

Under våren kommer Tofthaga förskola få ta del av regeringens beslut att satsa pengar på litteratur till förskolan, detta innebär att vi på förskolan kommer få ett eget litet ”bibliotek” vilket vi tycker är jättebra! Målet med satsningen är att väcka lust och intresse för läsning hos barn och föräldrar och att stärka förskolans läsfrämjande arbete.

I samråd med styrelsen önskar vi hålla förskola och fritidshem stängt under veckorna 28-31. Syftet med detta är framför allt att vi vill använda ordinarie personal i verksamheten så mycket som möjligt under de veckor vi har öppet och det är fler barn på plats. 
Om ni har behov av att lämna barn på förskola eller fritids under v 28-31, meddela rektor Åsa Rocén, asa.rocen@tofthaga.se eller förskolechef Jenny Claesson, jenny.claesson@tofthaga.se,  så snart som möjligt, dock senast 21 mars, så tittar vi på eventuella lösningar för det. Ni kommer senare under våren få ut schema att fylla i för hela sommarperioden men vi vill redan nu informera om vilka veckor vi planerar att ha stängt.

Vi uppmanar alla som lämnar eller hämtar barn på förskolan eller skolan att inte lämna bilen på tomgångskörning. Detta med tanke på säkerheten och miljön.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

         

Hälsningar personalen på Tofthaga förskola!

 

 

 

Nytt från styrelsen

Nästa vecka börjar det en ny skolsköterska i kommunen som även kommer vara hos oss, hon heter Moa Wenström. 

Vi söker alltid timvikarie för städ och förskola så hör av er till rektor Åsa eller förskolechef Jenny om du eller någon du känner är intresserad.

Det som upptar mycket av styrelsens tid är att hitta och planera för lösningar för ökningen av barn i både förskola och skola. Det tittas på lösningar för den närmaste tiden men planeras även för framtiden. 

Skriv in 27 april i era kalendrar, som är vårens arbetsdag, med drop-in

8.00-13.00. 

 

Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 

 

/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist