Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola januari-februari 2019

2019-01-24

Hej!

Nu har vi startat upp terminen igen efter lite härlig ledighet!

På avdelningen Humlan har det nu skolats in 4 barn och på Humlan är de då 10 barn.
Fyra barn har i och med inskolningen på Humlan flyttat över till Fjärilen och Nyckelpigan, så på Fjärilen är det 19 barn och på Nyckelpigan är det 14 barn.

Vi kommer att fortsätta med vårt tema ”Nära” under vårterminen. Följ gärna hur vi arbetar på respektive avdelning på vår dokumentationsvägg. Vi kommer också att fortsätta med att gå till sporthallen en dag i veckan, detta är något som vi upplever att barnen tycker om!

Den 24 januari arbetar Amanda Carlsson sin sista dag här på Tofthaga, vi önskar henne lycka till i sina nya arbetsuppgifter!
Under februari och mars kommer Marianne Hörder att arbeta tre dagar i veckan och Lisbeth Andreasson kommer att arbeta en dag på Nyckelpigan. Från och med 1 april hade det löst sig med en ny pedagog, men av olika anledningar blev det inte så, så vi fortsätter att arbeta för att lösa det.


Snart är det sportlov, och om ni har ändrade tider då så vill vi att ni meddelar det senast fredag denna veckan (25 januari) för att vi ska kunna planera personal och mat efter antalet barn vi har den veckan. Alla 15-timmarsbarn är lediga på sportlovet v 7.


Vi vill påminna om att fredagen den 15 mars stänger förskolan (och fritids) kl. 12.00 för planering.

Vi kommer under våren att bjuda in alla vårdnadshavare till utvecklingssamtal, mer info om det kommer.

Under våren kommer vi att fortsätta att jobba med Grön Flagg, vår inriktning kommer att vara Vänskap, Naturen och Rörelse. Vi kommer att jobba med detta i vårt temaarbete genom tex att ha mycket samarbetsövningar för att stärka gemenskapen. Vi kommer att fortsätta att utforska vår närmiljö och tillbringa tid i skogen för att barnen ska få ett bra förhållningssätt till naturen. Genom att vi går till sporthallen varje vecka och att vi också har olika rörelsesamlingar får barnen grunderna för en bra och hälsosam livsstil.

Vecka 9 kommer vi att starta upp samverkan med förskoleklass lite smått för blivande sexåringar, mer information om detta kommer längre fram.

 

Tänk på att alltid meddela om ni har ändrade tider, eller om någon annan än vårdnadshavare ska hämta barnen. Ring, skicka ett sms eller mail till oss!
Förskolans mobilnummer: 070-162 21 50
Förskolans mailadress: forskolan@tofthaga.se

Nu när det är kallt ute och vi behöver mycket kläder på oss, tänk på att namna alla kläder, särskilt vantar, så blir det lättare för oss att hålla koll på dem!

Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under den närmaste tiden och under helgen 1-3 februari i en ny omgång av ”avlusningsdagarna”!
Gå in på www.lusfri.nu och www.avlusningsdagarna.se för att hämta tips.

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig!

 

Hälsningar  personalen på Tofthaga förskola

 

Nytt från styrelsen:

Fibern är nu inkopplad i byggnaden.
Mats Sandberg är vaktmästare och är även kontaktperson för er jourföräldrar. 
Vi har diskuterat mycket kring Tofthagaskolans framtid och vi kommer bjuda in alla medlemmar till ett möte så småningom för diskussion med er.

Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 

/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist 

 

 

Den 28 januari kommer vi börja sälja Newbodyprodukter. Det är 9:onde gången skolan säljer produkter från Newbody. Tidigare försäljningar har inbringat mer än 110 000 kr till elevkassan. Pengarna har använts för att barnen på skolan och förskolan ska kunna göra "det lilla extra", exempelvis ett tillskott till skolresan, annan utflykt eller några speciella leksaker.

I dagsläget är det ett 12-tal föräldrar som säljer, det finns plats för fler. Vill du vara med och hjälpa till, hör av dig till Matilda Claesson, 0704497468, eller gå in på länken som finns på Facebook-gruppen "Föräldrar på Tofthagaskolans förskola fritids och skola", (kolla inlägg från 9/1-19). 

Vill du handla och på det sättet bidra till våra barn kommer en länk till webbshopen läggas ut på Facebook, om du hellre vill titta i en fysisk katalog - kontakta någon av oss som säljer!

PS. För den som inte vet vad Newbody är: besök www.newbody.se