Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola december 2018

2018-11-30

Hej!

Nu var det dags för årets sista månadsbrev.
Vi hade en brandövning på Tofthaga förra veckan. Vi samtalade med barnen på en samling innan samt efter. Det gick lugnt till och barnen var jätteduktiga! 

Onsdagen den 19 december är förskolan och skolan inbjudna till julbord på Tallnäs. Julbordet kommer att serveras istället för lunchen på förskolan.

I år kommer förskolan att ha en adventskalender på vardera avdelning. Under december månad kommer det att ske en aktivitet eller upplevelse, där vi bland annat kommer att baka pepparkakor,  pyssla samt träffa jultomten. Fråga gärna ditt barn vad som hänt under dagen.


Tisdagen den 11 december är ni hjärtligt välkomna till vår lucia-morgon kl. 7.00-8.30. Ni föräldrar lämnar era barn som vanligt på avdelningen kl. 7.00. De barn som vill får gärna klä ut sig, men det är inget tvång.
Det kommer att vara ett luciatåg ut till matsalen ca kl. 7.15.
Därefter kommer barnen att sjunga inövade julsånger. Vi avslutar sedan med en mysig frukost tillsammans, där ni har möjlighet att äta frukost ihop med era barn på förskolan. Det bjuds på gröt med smörgås samt kaffe och pepparkaka. Kostnad för per vuxen 40kr, barn gratis. Det kommer gå att swisha på plats.
OBS! För säkerheten: tänk på att lämna över ert barn till ansvarig pedagog innan ni lämnar förskolan.
Vi ser fram emot ett mysigt och trevligt luciafirande tillsammans med er och era barn.

Förskolan kommer att hålla stängt 27 och 28 december. Förskolan öppnar verksamheten igen onsdagen den 2.e januari 2019 för de som har föranmält behov. Verksamheten drar igång igen den 8 januari 2019.
De avgiftsfria 15-h barnen går på julledighet torsdagen den 20 december. De hälsas åter välkomna torsdagen den 10 januari 2019. Det är fortfarande måndag, tisdag och torsdag kl. 8.30-13.30 som gäller.

Vi påminner om att måndagen den 7 januari 2019 har förskolan och fritids stängt heldag på grund av studie/planeringsdag. 

Amanda Carlsson kommer att sluta på Tofthaga för att gå vidare till annan tjänst. Hon jobbar sin sista dag den 24 januari 2019. Vi önskar henne ett stort lycka till.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig!

 

Hälsningar  personalen på Tofthaga förskola

 

 

 

                                                                                                                     

 

 

 

Nytt från styrelsen:

-En ny logga till skola och förskola håller på att tas fram med hjälp av ett företag. 

-Det har tecknats avtal med en specialpedagog som kommer stötta upp på förskolan när behov finns. 

-Förskolan söker en förskollärare, tjänsten ligger ute på arbetsförmedlingen.

-En visionsgrupp har bildats för att fundera och diskutera kring vad vi behöver göra för att möta det ökande barnantalet som vill ha en plats i förskolan.

-Belysning till pulkabacken bredvid lekstugan ska fixas. 

 

Om det finns funderingar eller önskemål om något hör av er till någon i styrelsen. Mailadresser finns på hemsidan under rubriken ”Styrelsen”. 

 

/Gunnar Sandberg, Lena Toftgård, Marie Åkerblad, Ida Flood, Martina Holst, Urban Ireklint, Emil Gof, Torbjörn Säleby och Charlotte Dahlqvist