Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola november 2018

 

2018-10-29

Hej!

En ny månad är redan på gång och kylan börjar närma sig allt mer. Då vi är ute mycket på förskolan och det är blött och kallt ute är det bra om ni tittar över så ert barn har tillräckligt med extrakläder och varma ytterkläder. Ett tips till kalla regniga dagar är fodrade galonkläder och fodrade galonvantar.

Tack alla ni som slöt upp till föräldramötet! Vi upplevde ett bra och trevligt möte, hoppas ni gjorde detsamma!

Under höstlovet sker vissa aktiviteter. Måndag får vi besök av en danspedagog där det vankas dans nere i gympasalen på Tallnäs. På tisdag höstpysslar vi.  Onsdag har vi maskerad-disco, då får de barn som vill gärna klä ut sig, men det är inte tvång.
Torsdag har fritids planerat upp gympa nere i gympasalen för förskolebarnen.
Fredag grillar vi till lunch.
Avdelningarna kommer att vara mycket tillsammans under veckan där de har möjlighet att leka över avdelningarna.

Vi påminner att måndagen den 19 november och tisdagen den 20 november har skolan studiedagar. Då förskolan följer skolans läsårstider är de avgiftsfria 15 timmars barnen lediga dessa två dagar.

En lapp kring julledigheten kommer att ligga på varje barns hylla. Den måste vara ifylld och inlämnad senast fredagen den 16 november, detta för att vi ska kunna planera både personalstyrkan och eventuella semesterdagar.

Tiden går snabbt och lucia börja närma sig. Vi hälsar er hjärtligt välkomna till vår lucia-morgon tisdagen den 11 december kl. 7.00 - ca 8.30 i matsalen.
Ni föräldrar lämnar era barn som vanligt på avdelningen, ombytta och klara. Luciatåget sker sedan ut till matsalen ca 7.15. Det kommer att vara sång och musik där barnen kommer att sjunga inövade julsånger.
Det avslutas sedan med en gemensam mysig frukost där ni har möjlighet att äta frukost tillsammans med era barn på förskolan. Kostnad för per vuxen 40kr, barn gratis.
Det är frivilligt att klä ut sig för barn (och vuxna).
För att köket ska veta ungefär hur mycket som behövs köpas in kommer det framöver att finnas en lapp på era barns hyllor angående hur många som har möjlighet att delta och eventuella allergier. Lämna in senast fredagen den 30 november.
Vi ser fram emot ett mysigt luciafirande tillsammans med er och era barn!
OBS! För säkerheten tänk på att lämna över ert barn till ansvarig pedagog innan ni lämnar förskolan.

Vi passar även på att redan nu påminna om att måndagen den 7 januari 2019 har förskolan och fritids stängt heldag på grund av studie/planeringsdag.

De avgiftsfria 15 h barnen går på julledighet torsdagen den 20 december. De hälsas åter välkomna torsdagen den 10 januari 2019.  Det är fortfarande måndag, tisdag och torsdag kl. 8.30-13.30 som gäller.

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig!

 

Hälsningar  personalen på Tofthaga förskola