Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola augusti-september 2018

2018-08-28

Hej på er igen!

Hoppas alla haft en skön semester. Nu välkomnar vi både nya, gamla barn och föräldrar till verksamheten.

Personalen kommer att se ut följande: på humlan kommer Jonna, Maija och Karolina att jobba. Fjärilen kommer Elisabeth, Ida och Amanda.H.E. att jobba. På nyckelpigan kommer Jenny, My och Amanda.C att jobba. Vi hälsar Adriana och Yvonne välkomna till vår verksamhet. De kommer att stötta upp vissa timmar under höstterminen på förskolan. 

Förskolan har fortsättningsvis en mail där ni föräldrar har möjlighet att bland annat sjukanmäla era barn och vid ändring av tider. Det är även denna mail ni mailar in ert barns schematider till. Mailadressen till förskolan är : forskolan@tofthaga.se. Denna mail kollas regelbundet under dagen. 
Det går också bra att ringa och skicka sms till förskolans mobiltelefon:070-1622150. 

Nu inför terminsstart är det bra om ni kollar över era barns lådor med extrakläder i (den som finns över ert barns hylla). Vad som behövs i extralådan är t.ex: kalsonger/trosor, strumpor, byxor, tröjor. Kolla gärna med jämna mellanrum om det behövs fyllas på.
Tänk på att märka era barns kläder, detta för att veta vems kläderna tillhör men också för att underlätta för personalen. 

I varje tambur kommer det att finnas som förut en almanacka. Där har ni som föräldrar möjlighet att se vad som bland annat sker under veckans gång samt vad som hänt på förskolan under dagen. Kolla gärna på den!
Under terminens gång kommer det även att sättas upp dokumentationer i form av bilder och text, ha ett öga och kika gärna på dem också för att se vad era barn upplevt.

Nytt för i år är att förskolan är med på Tofthagas höstfest, 13 september kl. 17.30-19.00. Det kommer finnas möjlighet att ta del av olika aktiviteter under kvällen. Medtag egen fikakorg. 

Förskolan kommer att ta del av skoljoggen fredagen den 14 september kl. 12.00. Skoljoggen är Sveriges störta löparrangemang för barn och ungdomar och arrangeras varje höst i skolorna runt om i landet. Detta är något Tofthagaskolan och Tofthaga förskola kommer att delta i.  Elever och barn från förskolan till årskurs sex deltar på sina villkor. Springa, rulla, jogga, lunka eller gå- det väljer de själva. Vi på Tofthaga skola och förskola vill med vårt arrangemang uppmana till att sätta barnens glädje i fokus och få så många som möjligt att tycka om den här dagen. 
I samband med Skoljoggen samlas en frivillig springslant in bland deltagande elever, skolpersonal, föräldrar och andra som engageras i insamlingen. Springslanten går till en förmånstagare, 2017-2021 är det Clowner utan Gränser. Pengarna 2018 går till organisationens arbete för flickors rätt.
Ett enkelt sätt att skänka pengar är att använda Swish. Ni kan swisha valfritt belopp på telefonnummer 123-9011263 så kommer pengarna direkt in på Skoljoggens konto. Ni kan förstås även sätta in ert bidrag på Plusgiro: 901126-3 eller Bankgiro: 901-1263. 

Alla avdelningar kommer nu att använda gympasalen på Tallnäs varje vecka. Fjärilen måndagar kl. 10.00-11.00. Nyckelpigan går på gympa torsdagar kl. 9.00-10.00. Humlan har gympa torsdagar kl. 10.00-10.45.

Gruppfotografering sker på förskolan måndagen den 8 oktober, kl. 8.30.  Photomic, som tar klassfoton, behöver elevernas adresser. Vi kommer att skicka dem till Photomic, enligt GDPRs föreskrifter, vecka 36.

Onsdagen den 10 oktober hälsas ni alla hjärtligt välkomna till förskolans föräldramöte.
Vi träffas i matsalen kl. 18.00-19.30. Mer information kommer senare. 

Fortsättningsvis kommer det att finnas personal på varje avdelning från kl. 7.30. Det går alltså då bra att lämna ert barn på ”hemavdelningen”. Tidigare lämning sker inne på fjärilen alt. nyckelpigan. 
Fjärilen och humlan äter frukost kl. 7.45. Nyckelpigan äter frukost kl. 8.00. 
Middag äter nyckelpigan och humlan kl. 11.00. Fjärilen kl. 11.15.
Mellanmålet serveras på vardera avdelning ca kl. 13.45 mån-tor. Fredagar gemensamt kl. 14.30. 

De avgiftsfria barnen är välkomna måndagar, tisdagar och torsdagar kl. 8.30-13.30. 

Förskola har stängt halvdag måndag den 10 september från kl. 12.00  på grund av planering.

Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under helgen 14-16 september i en ny omgång av ”avlusningsdagarna! 
Gå in på www.lusFri.nu och www.avlusningsdagarna.se och hämta tips.

 

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till förskolan!

 

Hälsningar  personalen på Tofthaga förskola

 

 

 

Styrelsen informerar:

 

Välkommen till årsmöte på Tofthagaskolan lördagen den 29 september 2018 kl. 13.00 i samband med arbetslördagen. Detta är din chans för dig som medlem i skolans ekonomiska förening att göra din röst hörd. Kom och ta del av hur våra pengar används, påverka, ställ frågor och kom med synpunkter!

 

Lördagen den 29:e september har vi planerat in en ny arbetslördag. Vi från styrelsen anser att dagen är viktig då det alltid finns saker som behöver underhållas och fixas på vår fina skola.

Allt för att kunna behålla den i det skicket som vi själva vill, men dagen utgör även ett trevligt tillfälle att träffas och umgås.

 

Alla kan bidra och hjälpa till med något, det finns uppgifter för alla!
Har du inte möjlighet att vara med den dagen, ta kontakt med någon i styrelsen och fråga om vad du kan göra vid ett annat tillfälle.

 


Vi från styrelsen hoppas på god uppslutning och bra väder!

*Drop-in från kl 08.00
*Ca kl 10.00 bjuds det på kaffe och kaka.
*Det bjuds på enklare lunch, korv med bröd och tillbehör vid 12-tiden.
*Medtag gärna t.ex. räfsa, skruvdragare, spade och annat som vi kan ha nytta av under dagen.
*Vi ser helst att barnen är utomhus, allt för att underlätta städningen inne i skolan.
*Dagen avslutas med årsmöte kl. 13.00.
"Tillsammans hjälps vi åt"

Med förhoppning om en trevlig dag tillsammans!

 

Styrelsen Tofthaga