Tofthaga

Nytt från Tofthaga förskola

Månadsbrev förskola september 2019

2019-08-30

Skolfotografen Photomic, som kommer måndagen den 30 september, behöver barnens adresser. Vi kommer att skicka dem till Photomic, enligt GDPRs föreskrifter, vecka 36.


Vi uppmanar alla föräldrar att undersöka sina barn med luskam under helgen 13-15 september i en ny omgång av ”avlusningsdagarna!
Gå in på www.lusFri.nu och www.avlusningsdagarna.se och hämta tips.

 

 

Nytt från styrelsen:

 

Som ni förhoppningsvis redan sett och hört håller vi på och bygger ut Tofthagaskolan! Anledningen är att både skola och förskola varit/blir för trångbodda det här läsåret. Genom att bygga ut ca 120kvm och flytta personalutrymmet skapar vi mer plats för att ta emot de barn som står i kö till förskolan efter jul, och samtidigt blir det ytterligare grupprum till skolan, kontor och en ny entré. Genom att göra så mycket som möjligt ideellt ökar möjligheterna att hinna klart till 15 januari samtidigt som det att vi kan hålla nere kostnaderna. Ju mer vi kan göra själva, desto mer av våra resurser kan vi lägga på det allra viktigaste i verksamheten, alltså våra barn på förskolan och skolan. Vi hoppas att både barn och vuxna genom detta ska känna att det är VÅR skola, något vi bygger och förvaltar tillsammans!​

Det mesta är klart inför att grunden ska gjutas, stort tack till alla er som ställde upp och jobbade ideellt i ösregnet! Ni som inte redan anmält er till någon arbetsuppgift, ta gärna kontakt med Johanna Malmborg på (johannamalmborg@gmail.com eller 070-220 77 779) för att meddela vad ni kan hjälpa till med. De ideella insatserna kan handla om allt från att riva, bygga och måla till att ordna mat/fika, städa, bära saker, vikariera i verksamheten vid flytten osv. Ett byggstaket är på väg upp runt byggområdet. Under byggnationen kommer det ibland köra in större fordon vid skolan, då ska alltid rektor Åsa Rocén meddelas i förväg, så hon och personalen kan se till att inga barn finns i närheten. Om ni har frågor kring bygget är ni välkomna att kontakta Johanna Malmborg.​

Vi påminner också om höstens arbetsdag:

 

Lördagen den 28:e september har vi planerat in en ny arbetslördag. Vi från styrelsen anser att dagen är viktig då det alltid finns saker som behöver underhållas och fixas på vår fina skola.
Allt för att kunna behålla den i det skicket som vi själva vill, men dagen utgör även ett trevligt tillfälle att träffas och umgås.

Alla kan bidra och hjälpa till med något, det finns uppgifter för alla!
Har du inte möjlighet att vara med den dagen, ta kontakt med någon i styrelsen och fråga om vad du kan göra vid ett annat tillfälle.


Vi från styrelsen hoppas på god uppslutning och bra väder!

*Drop-in från kl. 08.00
*Ca kl. 10.00 bjuds det på kaffe och kaka.
*Det bjuds på enklare lunch, korv med bröd och tillbehör vid 12-tiden.
*Medtag gärna t.ex. räfsa, skruvdragare, spade och annat som vi kan ha nytta av under dagen.
*Vi ser helst att barnen är utomhus, allt för att underlätta städningen inne i skolan.
*Dagen avslutas med årsmöte kl. 13.00.
"Tillsammans hjälps vi åt"

Välkommen till årsmöte på Tofthagaskolan lördagen den 28 september 2019 kl. 13.00 i samband med arbetslördagen. Detta är din chans för dig som medlem i skolans ekonomiska förening att göra din röst hörd. Kom och ta del av hur våra pengar används, påverka, ställ frågor och kom med synpunkter!


Med förhoppning om en trevlig dag tillsammans!

Styrelsen Tofthagaskolan