Nytt från Starkeborg

Månadsbrev förskola december 2017

2017-11-30

Hej!

Äntligen får vi snart tända lite adventsljus efter några regniga och kyliga dagar.
Måndagen den 18 december är förskolan och skolan inbjudna till julbord på Tallnäs. Julbordet kommer att serveras istället för lunchen på förskolan.

I samråd med styrelsen har vi nu beslutat att förskolan kommer att ändra sitt namn till Tofthaga förskola. Detta för att hela organisationen ska gå under samma namn.

I år kommer förskolan att ha en adventskalender på vardera avdelning. Varje dag öppnar vi en lucka där någon sorts aktivitet/händelse kommer att ske. Några av händelserna och aktiviteterna kommer att samköras på hela förskolan, bland annat pepparkaksbak, juldisco, träffa tomten och klä julgranen. Fråga gärna ditt barn vad som hänt under dagen! Det finns även information i våra almanackor vad som skett under dagarna.

Vi jobbade med grön flagg onsdagen den 22 november. Vi besökte vår naturruta, barnen fick där uppleva vad som hänt i naturen nu och vi samtalade om vad som hänt sen förra gången. Vi pratade också kring allemansrätten.

Onsdagen den 13 december kl. 15.00 är ni hjärtligt välkomna på förskolans luciafirande. Ni föräldrar kommer tillsammans med era barn att få sjunga några av sångerna barnen övat in på förskolan. Denna luciasamling kommer att vara i matsalen. Där bjuder vi på glögg, pepparkakor och saft.
Det är frivilligt att klä ut sig för barn (och vuxna). Vi räknar med att du som förälder i så fall hjälper ditt barn med detta.
För att föräldrarådet ska veta på ett ungefär hur mycket som behövs köpas in, finns en anmälningslista till luciasamlingen uppsatt i varje kapprum. Fyll gärna i den!
Vi ser fram emot en mysig stund tillsammans. OBS! När överlämning skett från personal till er föräldrar innan samling, har ni själva ansvaret för era barn.

Skolan har sin julavslutning torsdagen den 21 december och det innebär då att de avgiftsfria 15-timmars barnen är välkomna som vanligt denna dag men har sedan jullov från och med den 22 december. De är välkomna tillbaka i verksamheten tisdagen den 9 januari.
Det är fortfarande måndag, tisdag och torsdag kl. 8.30-13.30 som gäller.

Förskolan kommer att hålla stängt 27, 28 och 29 december. Förskolan öppnar verksamheten igen tisdagen den 2 januari 2018 för de som har föranmält behov. Verksamheten drar igång igen den 8 januari 2018.

Vi passar även på att påminna er om att måndagen den 8 januari har fritids och förskolan stängt från kl. 12.00 på grund av en halv studiedag.

Antalet barn till nästa termin på Humlan blir 8 barn, på Fjärilen 18 barn och på Nyckelpigan 14 barn.

I och med att Maria Boberg sagt upp sin tjänst kommer Jenny Claesson gå in som tillfällig förskolechef - under rekryteringsperioden - med start 27 november. Har ni frågor som rör verksamheten går det bra att kontakta Jenny på mail : jenny.claesson@tofthaga.se

Om du har frågor, synpunkter eller funderingar – tveka aldrig att höra av dig till oss!

 

Vi önskar er en God Jul och Gott Nytt År!

Hälsningar  personalen på Starkeborg