Fritidsnytt

Fritidsnytt november

Nu har mer än halva höstterminen gått och vi är redan inne i november. Veckorna flyger förbi och det börjar bli kyligare ute. Vi ber er alla att se till att ditt barn har kläder på skolan för utevistelse. Vi är ute varje dag oavsett väder.  

Under höstterminen har vi arbetat mycket med att skapa vi-känsla och nya lekkonstellationer. I tisdags startade vi upp en ny aktivitet (mellanmålsaktivitet). Det innebär att vi gör eget mellanmål på fritids. Vi har delat in eleverna i små grupper (tre och tre), där varje grupp har i ansvar att planera, genomföra och slutföra ett mellanmålspass. Målet med aktiviteten är att:

  • Eleverna ska kunna samarbeta med andra och självständigt.
  • Lyssna och följa instruktioner.
  • Kunna tillaga enkla mellanmål.

Vi har rutiner kring matlagning och bakning och följer Folkhälsomyndigheternas riktlinjer.

Jullov:

Glöm inte att lägga in tiderna i TEMPUS inför jullovet v.52, 53 och 1. Tänk noga över ert omsorgsbehov dessa dagar då vi planerar verksamheten och personalbehov efter elevernas närvarotider. Tiderna ska vara inne i TEMPUS senast fredag den 20 november.

Utvärdering av höstlovet:

Vi har haft ett fantastisk höstlov på fritids. De elever som var på fritids under lovet uppskattade aktiviteterna och tyckte att det var en rolig vecka. 

Vikarie:

Ibland har vi vikarie på fritids och dem heter Matilda Jansson och Simon Svensson Rocén. Vi hälsar dem välkomna.

Påminnelse:

Torsdag den 7 januari har fritids stängt p.g.a planering.

 

Hälsningar:

Nailje, Malin, Yvonne och AnnHelen!

Fritidsnytt

Fritidsnytt oktober

Påminnelse:

Glöm inte att lägga in höstlovsschemat i Tempus senast fredag den 9 okt. Vi planerar verksamheten utifrån antal anmälda elever och planeringen sker efter den 9:e okt.

 

Utvärdering av Tempus: 

Vi är mycket positiva till systemet Tempus. Vi upplever att det är ett smidigt sätt att kommunicera och göra snabba ändringar. Däremot vill vi att ni gör schemaändringar innan kl. 11.00 så bussvärdarna kan göra busslistan.

Det är jätteviktigt att ni lägger in schemat i Tempus dels för att in och utcheckning ska stämma och dels för att personalen ska se vilka elever som ska vara på fritids.   

När ni anmäler frånvaro klicka gärna i orsaken så personalen vet. 

 

Kläder:

Se till att ditt/dina barn har kläder på skolan för utevistelse, då vi är ute varje dag oavsett väder. Det är bra om det finns extrakläder på hyllan. För att kunna hjälpas åt med kvarglömda kläder måste de vara märkta med namn. 

 

Instagram:

Vi har ett instagramkonto där vi bland annat lägger upp bilder på veckoplaneringen, aktiviteter och roliga händelser. Vill du se lite utav det vi gör på fritids så följ gärna oss på #tofthagaskolansfritidshem. 

 

Hemsidan:

Ni kommer att kunna läsa fritidsnytt på vår hemsida www.tofthaga.se.  Klicka vidare på ”fritidsnytt”. 

 

Hälsningar Malin, Yvonne, AnnHelen & Nailje  

  

 

Fritidsnytt

FRITIDSNYTT
September

Under höstterminen kommer vi arbeta mycket med våra värdegrundsord. Skolans värdegrundsord är trygghet, glädje och gemenskap. Vi kommer arbeta kontinuerligt med dessa ord och fokus kommer att vara att skapa en vi-känsla i gruppen. Genom våra aktiviteter kommer vi bland annat att skapa personliga vimplar och ha olika lekstationer för att öka gemenskapen, vi-känslan och nya lekkonstellationer. 

          

Tempus!

Vi vill påminna er att lägga in nytt schema i Tempus. All schemaändringar ska ske via Tempus. Ska ditt/dina barn åka buss så måste ni meddela skolan det. Det gör ni genom att skicka ett mail till tofthaga@tofthaga.se. När ni lägger in frånvaro i Tempus så vill vi gärna att ni skriver en kommentar, så vi har koll på varför barnet är frånvarande. 

Har ni några frågor kring Tempus så hör av er till nailje.peci@tofthaga.se.

 

 

 

Höstlov!      

Inför höstlovet v.44 vill vi veta ditt/dina barns närvarotider, alternativt ledigheter, på fritidshemmet. Vi vill att ni lägger in schemat i Tempus senast fredag den 9 oktober. När ni har lagt in tiderna för lovet så kommer Nailje att låsa alla scheman vilket innebär att man kan inte göra några schemaändringar den veckan. Detta pga att personalen ska kunna planera verksamheten på bästa möjliga sätt utifrån antal anmälda fritidselever. 

 

Vi är ute varje dag oavsett väder så se till att ditt/dina barn har kläder efter väder på skolan samt extrakläder. 

Mail: tofthaga@tofthaga.se

Mobilnummer: 070-1622152

Instagram: Tofthagaskolansfritidshem